vineri, 25 iulie 2014
Staţi la răcoare ca să simţiţi mai bine
Grăsimea brună ajută corpul să suporte mai bine insulina,
potrivit unui studiu ştiinţific american publicat în revista medicală ”Diabetes”.
Aceasta ar fi, deci, eficace în lupta împotriva diabetului. Corpul are o
resursă de grăsime brună care ar lupta împotriva îngrăşării. Din ce în ce mai
puţină prezentă la adult, pare să se genereze când corpul se încălzeşte atunci când e frig. Grăsimea
brună, care ar lupta împotriva îngrăşării, ar regla glicemia şi ar permite mai
buna tolerare a insulinei. Este prezentă în cantităţi mari la nou-născuţi,
pentru a le asigura termogeneza (producerea de căldură a organismului când
temperatura corpului este inferioară la 37 °C), fiindcă nu îşi pot încă adapta
temperatura. Studiile au arătat că adulţii care posedă multă grăsime bună sunt
mai slabe decât cele care au mai puţină. Rigul creează grăsime brună esenţială
pentru diabetici. Când temperatura scade, corpul produce mai multă grăsime
brună. Aceasta arde mai multe calorii să încălzească organismul. ”Expunerea la răcoare creşte cheltuiala de energie a
corpului, ameliorează eliminarea zahărului în circulaţia sanguină”,
explică Labros Sidossis, coautor
al studiului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu