marți, 1 iulie 2014
Acestea sunt şapte proprietăţi terapeutice ale cireşelor şi vişinelor pe care nu le ştiaţi
În plin sezon al
cireşelor şi vişinelor, încercaţi să consumaţi aceste fructe care nu numai că
sunt gustoase, sănătoase, ci şi dispun de unele proprietăţi terapeutice
importante.
1. Vă ajută să
dormiţi mai bine
Vişinele conţin
hormonul somnului, melatonină şi, de aceea, zeama acesteia vă ajută să aveţi un
somn profund.
2. Vă ajută să
slăbiţi
Vişinele şi
cireşele conţin doar 60 de kilocalorii la suta de grame. De asemenea, pectina
(fibrele alimentare) vă dă o senzaţie de saţietate şi stimulează digestia.
3.
Bune calmante
Cantitatea mare de
antioxidanţi au afect antiinflamator. Pe lângă aceasta, zeama vişinelor combate
febra musculară.
4. Efect de
înfrumuseţare
Colorantul roşu,
Anthocyan combate radicalii liberi contribuind la o piele catifelată.
5.
Reduce riscul apariţiei gutei
Coloranţii reduc
cantitatea de acizi urici din sânge şi reduce riscul apariţiei gutei.
6. Îmbunătăţeşte sănătatea inimii
Potasiul (la
cireşe: 210 mg la suta de grame) întăreşte musculatura inimii, iar antocianii
împiedică îngustarea vaselor de sânge.
7. Vă ajută să fiţi în formă
Vitamina C (15 mg
la suta de grame) conţinutp întăreşte sistemul imunitar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu