miercuri, 2 iulie 2014
Încercaţi colăceii suedezi cu zmeură
Aceşti colăcei au
un gust deosebit şi miros a zmeură şi unt. Aceasta este reţeta:
Reţetă pentru 16
bucăţi:
0,5 l de
lapte
Aproximativ 50 g de
drojdie
150 g
de zahăr pudră
840 g
de făină
2 linguriţe de nucşoară
O jumătate de
linguriţă de sare
150 g
de unt topit
150 de grame de
dulceaţă de zmeură
150 de grame de
fulgi de nucă de cocos
Coca: Frământaţi
coca într-un castron şi turnaţi laptele peste ea (laptele să fie călduţ dacă
doriţi ca aluatul să dospească repede) şi amestecaţi până când se dizolvă
drojdia.
Amestecaţi toate ingredientele uscate şi
puneţi totul în castron, chiar şi untul topit. Frământaţi aluatul timp de 5-10
minute şi lăsaţi-l la dospit circa 40 de minute.
Modelaţi aluatul
sub forma unui mare dreptunghi.
Ungeţi aluatul cu
dulceaţa de zmeură şi presăraţi deasupra fulgii de nucă de cocos. Rulaţi coca
sub forma unui rulou gras şi tăiaţi-l în 16 bucăţi.
Încălziţi cuptorul
la 200 de grade. Puneţi colăceii în aşa fel încât să nu fie înghesuiţi într-o
formă de cuptor de dimensiuni de 25 cu 30 de cm. Lăsaţi la dospit circa 40 de
minute. Poftă bună.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu