marți, 15 iulie 2014
Reţetă pentru crème fraîche şi muştar de hering
În cazul în care nu
găsiţi la supermarket crème fraîche şi muştar de hering, trebuie să ştiţi că
puteţi să vi le preparaţi singuri.
Pentru a prepara două
ceşti de crème fraîche, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
-
O cutie
de 50 de grame de smântână
-
Două
linguriţe de lapte bătut
Mai apoi trebuie respectat următorul mod de preparare:
-
Se
amestecă laptele bătut cu smântâna într-un recipient.
-
Acoperiţi
recipientul cu ceva şi lăsaţi-l la temperatura camerei timp de 12 ore până când
se îngroaşă la consistenţa dorită.
-
Depozitaţi
recipientul în frigider timp de două săptămâni
Muștarul de hering necesită următoarele ingrediente:
-
O cutie
de hering la conservă sau preparați în casă peștele astfel:
-
O
jumătate de kg. de file de hering afumat
-
O
jumătate de ceașcă de oțet de vin alb
-
Două
treimi de ceașcă de apă
-
Două
lingurițe de zahăr
-
Două
lingurițe de sare
Acesta este modul de preparare pentru bucățile de pește:
-
Spălați
heringul în apă rece.
-
Amestecați
oțetul cu sarea și zahărul. După ce zahărul și sarea sunt compet dizolvate în
lichid, turnați apa.
-
Puneți
heringul într-un castron și turnați amestecul deasupra. Lăsați-l apoi în
frigider timp de 24 de ore. Amestecați tot timpul lichidul ca să vă asigurați că
peștele este bine preparat. Totul este gata când toate bucățile de file capătă
o culoare albă.
-
Lăsați
bucățile de file să se usuce într-o sită în timp ce preparați sosul.
-
Curățați
peștele de piele și pe urmă tăiați peștele file în bucăți mici
Acesta este modul de preparare pentru sos:
-
3
lingurițe de muștar dulce
-
O
linguriță de zahăr brun
-
O linguriță
de oțet
-
50
de ml. de ulei
-
O jumătate
de ceașcă de mărar tocat mărunt
Se amestecă toate
ingredientele într-un castron. În final, bucățile de hering din conservă sau
preparate ca mai sus sunt puse în sos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu