sâmbătă, 7 decembrie 2013
S-a confirmat ştiinţific ! Consumul de fructe uscate ne prelungeşte viaţa
Fructele uscate ne ajută să trăim mai mult.
A confirmat acest lucru un studiu ştiinţific de amploare
la care au participat mai mult de 120.000 de persoane. Astfel s-a ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă nuci zilnic au un risc cu 20% mai mic de a muri de vreo cauză în următorii 30 de ani decât cei care nu mănâncă fructe uscate. Studiul a fost realizat de Institutul de Cancer Dana Farber, Spitalul Brigham şi Şcoala de Sănătate Publică de la Harvard din SUA. Cercetătorii au dovedit că prsoanele care consumă regulat fructe uscate sunt mai slabe decât cele care nu mănâncă, contrar la ceea ce se credea că fructele uscate îngraşă. Dar cel mai important este că fructele uscate reduc riscul de moarte din orice cauză. Potrivit Charles S. Fuchs, de la Institutul Dana Faber, cel mai mult s-a observat reducerea riscului de moarte din cauza bolilor cardiovasculare. Fuchs mai spune că s-a constatat o reducere semnificativă a riscului de deces din cauza cancerului. Consumul de fructe uscate diminuează riscurile de îmbolnăvire de diabet de tip 2, cancer de colon, creşterea colesterolului rău. Beneficiile fructelor uscate ca parte integrantă a dietei mediteraneene se cunosc deja. Uleiul de măslin extravirgin, nucile, alunele şi migdalele sunt eficace în prevenirea bolilor cardiovasculare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu