joi, 19 decembrie 2013
Cea mai bună şi cea mai rea mâncare de tip fast-food
Mâncarea de tip fast-food lasă mult de dorit deoarece este
greu să nu găseşti ceva care să nu conţină cantităţi mari de grăsimi şi carbohidraţi.
Asta trebuie să ştiţi despre mâncărurile
voastre preferate de tip fast-food
Dacă țineți la dietă nu sunt de recomandat, dar dacă vă plac
hamburgerii și cartofii prăjiți puteți desigur să consumați așa ceva din când
în când. Cel mai important este să compensați totul făcând mișcare.
O alegere bună:
Hamburgerii bazați pe carne cu o cantitate mai redusă de grăsime fără
dressing, shaorma fără un dressing bazat
pe grăsimi, falafel cu multe legume, lapte și apă.
O alegere mai puțin bună: cartofi prăjiți, salată de creveți,
peşte prăjit cu maioneză, cârnaţi, chifteluţe, băuturi răcoritoare.
În principiu, mâncarea chinezească este bună. Aceasta constă
din orez, carne de porc, peşte sau carne de pui. Cu toate acestea aveţi grijă
la preparatele prăjite. Un dezavantaj este constituit de faptul că un fel de
mâncare clasic chinezesc conţine în general multă grăsime.
O alegere bună: Friptură cu muguri de bambus, friptura cu
sos dacă lăsaţi uleiul să se scurgă, orez şi tăiţei, alunele caju, însă, acestea conţin multă grăsime, chiar şi în cantităţi mici.
O alegere mai puţin bună: preparatele prăjite, sosul de
arahide
Aveţi grijă cu laptele de cocos, zahărul şi sosul de
arahide, în rest puteţi să consumaţi aproape orice. Mâncarea thailandeză este,
la fel ca şi cea chinezească, bogată în fructe şi legume. Să aveţi grijă, însă,
să nu mâncaţi prea mult, deoarece mâncarea este ispititor de bună.
O alegere bună: Felurile de mâncare care includ carne de pui
sau tofu, creveţi, peşte.
O alegere mai puţin bună: laptele de cocos, preparatele
prăjite şi zahărul care este presărat peste multe mâncăruri. De recomandat ar
fi să lăsaţi uleiul să se scurgă din mâncăruri sau să înmuiaţi un şerveţel în ulei.
Astfel scăpaţi de multe calorii.
Multe bucătării asiatice se gândesc şi la cei care ţin la
dietă. Din păcate, nu este cazul celei indiene. Preparatele din carne de pui şi
legume conţin cantităţi ridicate de grăsimi.
O alegere bună: Felurile de mâncare care conţin bucăţi
întregi de carne. Cereţi, de asemenea, o salată de legume în plus.
O alegere mai puţin bună: Sosurile grase bazate pe smântână.
Chiar și mâncărurile vegetariene conţin mult ulei, multă smântână şi multă
grăsime. Pâinea tradiţională indiană este unsă cu grăsime. De aceea, ar fi
recomandat să renunţaţi să mai comandaţi şi aşa ceva.
Această mâncare este cea mai ptrivită pentru cei care țin la
dietă. Singurul dezavantaj este, însă, lipsa legumelor. Puteţi să mai adăugaţi şi nişte fructe la desert.
O alegere bună: Bucăţile de suhi, supa miso, Wasabi (cremă
de hrean), Nori (alge comestibile)
O alegere mai puţin bună:
Somonul, deoarece conţine multă grăsime.
Pizza nu este o mâncare rea, însă două lucruri îi conferă
titulatura de bombă calorică: caşcavalul şi mărimea. Cel mai indicat ar fi să
consumaţi doar jumătate dintr-o pizza de dimensiune standard şi cealaltă
jumătate să o păstraţi pentru ziua următoare sau să o împărţiţi cu familia. În
loc de a mânca şi cealaltă jumătate, consumaţi o salată de legume.
O alegere bună: Legumele, evitaţi, însă, măslinele și
avocado deoarece conţin multe grăsimi. Asiguraţi-vă că şunca este proaspătă.
Puteţi adăuga la masă şi o salată de rucola care este foarte bună pentru
organism.
O alegere mai puţin bună: Nu alegeţi o pizza cu mult
caşcaval, sos bernaise, carne de oaie, bacon sau sardine în ulei.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu