Fitoterapia a realizat recent avansuri importante în reglarea glicemiei (concentraţia glucozei din sânge), Când glicemia e mare, proteinele „glicozate” fac ca moleculele de glucoză să distrugă celulele. Fenomenul provoacă leziuni celulare, alterând vasele de sânge şi contribuind la îmbătrânirea ţesuturilor. Un regim alimentar prea bogat în zaharuri, asociat cu o slabă activitate fizică şi consumul de tutun sau alcool antrenează glocozarea insulinei, al cărui rol principal este scăderea nivelului de glucoză în sânge. Insulina glicozată nu este capabilă să-şi îndeplinească misiunea, accelerând dezechilibrul glicemic general. Fitoterapia face apel la flavonoide, compuşi naturali din familia polifenolilor. Aceştia se găsesc în ceaiul verde, sâmburii de struguri, cacao şi vin roşu. Reputaţi pentru virtuţile antioxidante, flavonoizii joacă un rol important în inhibarea glicozării. Optaţi pentru un regim alimentar echilibrat, o activitate fizică regulată şi un tratament pe bază de plante bogate în flavonoide ar ajuta deci organismul să evite ameninţării supragreutăţii şi diabetului. Atenţie să nu consumaţi în exces ciocolată şi vin roşu.
joi, 5 decembrie 2013
Cum ţinem diabetul la distanţă
Fitoterapia poate fi utilă pentru a regla concentraţia de zahăr din sânge, al cărei dezechilibru generează
probleme majore de sănătate cum ar fi obezitatea şi diabetul, potrivit Yahoo.fr.
Flavonoidele, prezente în ceaiul verde, vinul roşu, cafea sau chiar cacao, sunt de mare ajutor pentru a ţine diabetul la distanţă. Fitoterapia a realizat recent avansuri importante în reglarea glicemiei (concentraţia glucozei din sânge), Când glicemia e mare, proteinele „glicozate” fac ca moleculele de glucoză să distrugă celulele. Fenomenul provoacă leziuni celulare, alterând vasele de sânge şi contribuind la îmbătrânirea ţesuturilor. Un regim alimentar prea bogat în zaharuri, asociat cu o slabă activitate fizică şi consumul de tutun sau alcool antrenează glocozarea insulinei, al cărui rol principal este scăderea nivelului de glucoză în sânge. Insulina glicozată nu este capabilă să-şi îndeplinească misiunea, accelerând dezechilibrul glicemic general. Fitoterapia face apel la flavonoide, compuşi naturali din familia polifenolilor. Aceştia se găsesc în ceaiul verde, sâmburii de struguri, cacao şi vin roşu. Reputaţi pentru virtuţile antioxidante, flavonoizii joacă un rol important în inhibarea glicozării. Optaţi pentru un regim alimentar echilibrat, o activitate fizică regulată şi un tratament pe bază de plante bogate în flavonoide ar ajuta deci organismul să evite ameninţării supragreutăţii şi diabetului. Atenţie să nu consumaţi în exces ciocolată şi vin roşu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu