luni, 20 octombrie 2014
Gogoşele de usturoi pe stil american
Astăzi vă vom prezenta reţeta pentru cunoscutele
gogoşi de usturoi (“Garlic balls”).
Acestea se prepară foarte uşor şi foarte
repede. Gogoşile cu usturoi se servesc ca şi aperitive
putând fi folosite ca şi
garnitură la o supă. Pentru preparare aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru coca de pizza:
-
O cană de făină
-
Un vârf de sare
-
Un
sfert de linguriţă de zahăr
-
Un
sfert de linguriţă de drojdie
-
O
treime de cană de apă fierbinte
-
Trei
linguriţe de ulei
Pentru gogoşelele de usturoi :
-
Coca
de pizza
-
10
căţei de usturoi zdrobiţi
-
2
linguriţe de unt topit
-
O linguriţă
de mirodenii asortate (opţional)
-
Un
vârf de sare
Mod de preparare pentru coca de pizza
Zahărul şi drojdia se amestecă în apa fierbinte şi apoi
se lasă la răcit timp de 2 minute. Se amestecă făina cu sarea. Se adaugă uleiul
şi amestecul din apa fierbinte la făină. Frământaţi conţinutul timp de 10
minute manual sau între 6-7 cu mixerul pentru a forma o cocă elastică. Puneţi
coca într-un castron uns bine cu ulei. Acoperiţi-l cu un înveliş de plastic şi
lăsaţi coca la crescut timp de o oră sau până când îşi dublează volumul. După
aceea, luaţi coca şi folosiţi-o mai departe pentru a forma gogoşelele de
usturoi.
Pentru a prepara garlic balls trebuie respectaţi
următorii paşi : Luaţi coca şi tăiaţi-o în patru părţi egale. Rulaţi
fiecare parte sub formă de sul şi începeţi să tăiaţi bucăţele sub formă de
pernă. Rulaţi fiecare bucăţică sub formă de gogoaşă şi apoi puneţi gogoşelele
într-o tigaie unsă bine la o distanţă de o jumătate de centimetru între ele.
Acoperiţi tigaia şi lăsaţi gogoşelele să crească timp de 20-25 de minute. Între
timp, amestecaţi usturoiul cu untul topit şi încălziţi cuptorul la 200 de
grade. Ungeţi gogoşelele cu amestecul dintre usturoi şi unt şi puneţi-le la
cuptor timp de 20 de minute. Acestea se servesc fierbinţi cu un sos la alegere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu