Foto: M. Avram |
vineri, 24 octombrie 2014
De asta trebuie să mâncaţi mai mult dovleac
Dovleacul este una
dintre cele mai subestimate legume.
Mai jos aveți sfaturi legate de modul cum
trebuie să îl consumați și cât este de benefic
sănătății.
Păstrați dovleacul
într-un loc uscat și unde să nu fie foarte cald pentru ca acesta să țină mai
multe luni. Dacă l-ați tăiat deja, însă, atunci trebuie păstrat la rece.
Cantitatea de carbohidrați este de 4,4 grame la o sută de grame. Semințele sunt
bogate în proteine, vitamina B, acizi folici, fosfor, fier și magneziu. Pulpa
este bogată în minerale (calciu, fier, magneziu) și vitamine (carotenoide,
vitamina A, C și E). Cele mai obișnuite preparate din dovleac sunt supa și
plăcinta de dovleac, însă puteți tăia dovleacul în cubulețe și să le băgați la
cuptor sau să faceți o prăjitură. Alegerea vă aparține,scrie ziarul suedez "Aftonbladet"..
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu