joi, 24 octombrie 2013
Cum să trecem cu bine la ora de iarnă
În noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 octombrie-27 octombrie, trecem la ora de iarnă. Ora 4.00 devine ora 3.00. Trecerea la ora de iarnă este pentru mulţi sinonimă cu frigul, oboseala şi ieşirea din formă. Ca să nu avem probleme, medicii nutriţionişti oferă nişte recomandări de mare ajutor.
Este nevoie de detoxifiere, fiindcă ficatul are tendinţa de a se supraîncărca între excesele de vară şi sosirea iernii.
Pentru detoxificare se recomandă dimineaţa un pahar de suc de lămâie cu puţină apă călduţă. Acest „ritual” poate fi urmat din toamnă până în februarie-martie. Între alimentele detoxifiante mai fac parte: ananasul, sucul de ridiche neagră, anghinarea. Pentru detoxificare se recomandă şi ceaiuri. O greşeală ar fi să se mănânce mai gras pentru că e iarnă. Corpul nostru nu are nevoie de rezerve pentru a lupta împotriva frigului, pentru că nu trăim în regiuni polare. Trebuie însă consumate peştele gras, oleaginoase (măsline, seminţe de floarea soarelui, soia, seminţe de in, nucă de cocos), legume şi fructe. Vitamina C este o armă excelentă antioboseală. În acest scop trebuie să începem ziua cu kiwi. La mare oboseală, se recomandă o cură de magneziu, care se găseşte în ciocolata neagră şi apa minerală îmbogăţită cu magneziu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu