marți, 8 octombrie 2013
10 lucruri care îţi pot fi de mare ajutor la o răceală
Adulţii se îmbolnăvesc de regulă de 2 ori pe an sau chiar şi
de 4 ori în unele cazuri. Într-o viaţă de om contractăm în jur de 200 de
infecţii gripale. Asta înseamnă că aproximativ 3 ani din viaţa noastră îi
petrecem tuşind, strănutând şi cu vocea răguşită.
Utilizarea sprayurilor
nazale, mersul la saună, fumatul sau consumul de băuturi alcoolice nu sunt o idee
prea bună chiar dacă
de multe ori acestea par nişte remedii secrete împotriva răcelii. Sprayul nazal
te poate face dependent de el, sauna îţi afectează circulaţia sângelui inutil,
fumatul blochează sistemul respirator, iar alcoolul îţi răceşte organismul şi
slăbeşte sistemul imunitar. Ce să facem atunci? Cotidianul german Bild ne
dezvăluie următoarele lucruri care ne ajută într-adevăr atunci când suntem
răciţi:
următoarele lucruri care ne ajută într-adevăr atunci când
suntem răciţi:
Acest aminoacid ajută la formarea anticorpilor, previne
moartea celulelor şi atenuează infecţiile din organism. Glicina se poate găsi
în untul de arahide, cotletul de porc, miezul de dovleac şi în gelatină
Cuprul este un microelement care joacă un rol important la
formarea sistemului imunitar celular. Acesta se găseşte printre altele în pudra
de cacao, seminţele de floarea soarelui, ficatul de viţel şi în stridii.
În miere se află circa 200 de substanţe dintre care unele
îţi pot fi de mare ajutor în caz de răceală. Prolypenolul, enzimele şi
mineralele conţinute acţionează împotriva infecţiilor din organism şi întăresc
sistemul imunitar. Singura problemă este faptul că în cadrul procesului de
fabricare a mierii industriale temperaturile sunt atât de mari încât
substanţele cele mai importante se distrug. Tocmai de aceea este de recomandat
să cumpăraţi mierea adevărată numai de la magazinele specializate în alimente
naturale bogate în vitamine sau de la magazinele biologice.Important de reţinut
este faptul că mierea trebuie păstrată într-un loc uscat, întunecat şi răcoros,
dar în nici un caz în frigider.
Acestea conţin capsacină (o substanţă antibacteriană şi
antivirală care stimulează circulaţia şi astfel ajută la protecţia împotriva
răcelii. Ardeiul iute de exemplu ne protejează de răceală deoarece contribuie
la încălzirea organismului. Alte condimente care ne pot ajuta sunt boabele de
piper, pulberea de piper şi muştarul.
Aceasta este cea mai importantă legumă deoarece în nicio
altă legumă nu se mai află atât de multe vitamine, minerale şi substanţe
vegetale secundare. Dacă nu vă place gustul puteţi să o înlocuiţi cu varză,
fenicul, sfeclă roşie sau spanac.
Chefirul este se pare motivul pentru care oamenii din
Bulgaria şi din alte ţări unde se bea mult chefir ajung la vârste foarte
înaintate. Acesta are efect probiotic şi reface sistemul imunitar. Important de
reţinut: Alegeţi varianta cu grăsime mai puţină din supermarketuri – 100 de
grame consumate sunt de ajuns.
Cuvântul „lapacho” provine din limba portugheză şi denumeşte
un arbore uriaş de foioase care poate ajunge la o înălţime de 35 de metri. Din
scoarţa acestuia se prepară un ceai care este folosit încă de pe vremea
incaşilor. Ceaiul întăreşte sistemul imunitar, conţine calciu, fier şi alte
microelemente importante. Pe lângă aceasta, are efect antibiotic şi are un gust
asemănător vaniliei. 4 ceşti pe zi consumate sunt suficiente în timpul unei
răceli.
Substanţele esenţiale
conţinute de rădăcină ajută la circulaţie şi la digestie şi scad tensiunea
arterială. Vitamina C conţinută de hrean protejează celulele de radicalii
liberi. Efectele antimicrobiene împotriva viruşilor, bacteriilor şi ciupercilor
sunt dovedite ştiinţific.
Aceasta este obţinută din plămădeala de pâine integrală şi
se alătură alimentelor probiotice care susţin flora intestinală. În băutura
slabă în calorii şi fără grăsime se află vitamine precum biotină, acid folic,
minerale esenţiale, aminoacizi şi enzime care acţionează cu adevărat împotriva
răcelii.
Zincul previne răceala. Acesta îndepărtează viruşii gripali
din organism şi de multe ori nici măcar nu se ajunge la vreo infecţie. Pe lângă
aceasta, zincul poate reduce considerabil durata şi puterea unei infecţii.
Adulţii au nevoie de o doză zilnică între 10 şi 15 mg pentru o protecţie
optimă. Zincul se mai întâlneşte printre altele în stridii, drojdie, ficat,
carnea de vacă, brânză şi gălbenuş.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu