Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Ce trebuie să ştim ca să evităm cancerul de colon



Cercetătorii confirmă! Carnea roşie şi mezelurile cresc riscul de îmbolnăvire de cancer de colon.
Mâncând carne roşie şi mezeluri, o persoană din trei prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer la colon. Nu este prima oară când un studiu face legătura între consumul de mezeluri şi carne şi cancerul colorectal. Institutul naţional de cercetare agronomică (Inra) din Toulouse a explicat care sunt factorii nocivi ai mezelurilor : colorantul, adăugarea de nitriţi, prepararea şi oxidarea, care pot provoca leziuni precanceroase la nivelul colonului. În privinţa cărnii roşii, cercetătorii britanici au arătat că, mâncând-o în fiecare zi, creşte riscul de mortalitate cu 13%, riscul de boli cardiovasculare cu 18% şi riscul de mortalitate din cauza cancerului cu 10%. Dar un nou studiu realizat în California, SUA, arată că riscul de cancer colorectal creşte când mâncăm regulat carne şi mezeluri. Persoanele care posedă o anomalie a cromozomului 10 ar avea um risc crescut de a face cancer colorectal. Dar vestea bună este că şi aceste persoane pot să evite riscul a face cancer colorectal mâncând fructe, fibre şi legume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets