joi, 25 octombrie 2012
Secretele smochinelor
În secolul I, erau cunoscute mai mult de 30 de varietăţi de smochine. Astăzi sunt cultivate numai vreo zece. Cea mai valoroasă este smochina violetă de Solliès. O smochină proaspătă are 15%, glucide şi 65kcal la suta de grame. Atenţie, se recomandă consumarea scmochinelor imediat după cumpărare. Se pot ţine între 2 şi 4 zile la temperatura ambiantă, cel mult o săptămână în frigider. Dar pentru o maximă plăcere mâncaţi-le imediat ! Smochinele conservate sunt chiar mai dulci. Deshidratarea lor se face la soare, în Turcia, în Grecia fructul e chiar mai bogat în zaharuri, fibre şi minerale. 100 de grame de smochine uscate sunt un mic dejun foarte sănătos şi nutritiv, furnizându-ne aporturi optime de magneziu, calciu şi fier.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu