Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 25 octombrie 2012

Secretele smochinelor


În secolul I, erau cunoscute mai mult de 30 de varietăţi de smochine. Astăzi sunt cultivate numai vreo zece. Cea mai valoroasă este smochina violetă de Solliès. O smochină proaspătă are 15%,  glucide şi 65kcal la suta de grame. Atenţie, se recomandă consumarea scmochinelor imediat după cumpărare. Se pot ţine între 2 şi 4 zile la temperatura ambiantă, cel mult o săptămână în frigider. Dar pentru o maximă plăcere mâncaţi-le imediat ! Smochinele conservate sunt chiar mai dulci. Deshidratarea lor se face la soare, în Turcia, în Grecia fructul e chiar mai bogat în zaharuri, fibre şi minerale. 100 de grame de smochine uscate sunt un mic dejun foarte sănătos şi nutritiv, furnizându-ne aporturi optime de magneziu, calciu şi fier.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets