sâmbătă, 13 octombrie 2012
Ce să nu punem la frigider
Cartofii-îşi
pierd din savoare. Trebuie păstraţi în sacoşe de hârtie, în plastic se umezesc
şi se strică.
Pâinea-frigiderul
o usucă mai repede. Se păstrează mai bine în aer liber ceea ce vreţi să mâncaţi
în 4 zile. Altfel, pâinea se congelează foarte bine.
Usturoiul- poate
sta două luni în cămară, dacă aerul circulă. In frigider îşi pierde din
calităţi.
Roşiile- pot
deveni făinoase în frigider. Trebuie păstrate în aer liber, fără pungă de
plastic. Pentru a accelera maturizarea se pun în pungă de hârtie.
Cafeaua se poate
altera ca gust în frigider, atât ce măcinată, cât şi boabele. Cel mai bine se
păstrează într-o cutie ermetică.
Ceapa se
păstrează foarte bine într-un loc aerisit. Trebuie ţinută departe de cartofi,
care emit umiditate şi o pot putrezi.
Dovleacul stă cel
mai bine în cămară, în frigider îşi pierde din savoare
Bateriile se
păstrează în sertare la temperatură ambiantă. Temperaturile extreme, frigul sau
căldura, le diminuează performanţele.
Oja-temperaturile
de frigider o pot îngroşa. Trebuie păstrată la temperatură ambiantă, ferită de
lumină.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu