luni, 10 februarie 2014
Virtuţile alimentelor din bucătăria japoneză
Ghimbirul, algele, ceaiul verde, peştele gras… Alimentele care compun
bucătăria japoneză favorizează pierderea de greutate şi posedă multiple virtuţi
care fac bine sănătăţii.
Ghimbirul
Ghimbirul facilitează digestia şi
combate greţurile. Acesta conţine un principiu activ cu proprietăţi
antiinflamatoare şi antioxidante. Ghimbirul este folosit pentru a diminua
manifestările inflamatorii ale reumatismului.
Peştele crud
Japonezii mănâncă peşte alb şi
gras crud, foarte puţin caloric, care ajută la pierderea greutăţii. Peştii
graşi (somon, ton) bogaţi în omega 3, sunt excelenţi pentru inimă şi
creier.
Algele
Algele nori sunt folosite pentru
sushi. Acestea au puţine calorii (35 kcalorii la 100 de grame) şi sunt bogate
în proteine (5,81 g la 100 de grame). Algele nori au însă o ridicată putere de
saţietate (4,8 din 5). Sunt deci un aliat de nădejde pentru păstrarea siluetei.
Bogate în fibre, algele permit o bună digestie. Sunt surse bune de
antioxidanţi, vintamine (C şi B12) şi minerale (iod şi calciu). Permit lupta
împotriva bolilor cardiovasculare, colesterol rău şi previn cancerul la sân.
Orezul
Orezul favorizează senzaţia de saţietate
(limitează foamea între două mese). Bogat în oryzanol, acesta permite lupta
împotriva colesterolului. Orezul este de asemnea un aliment antidiabetic- se
recomandă consumarea de orez integral pentru că este mai bogat în magneziu.
Soia (tofu, miso)
Foarte bogată în proteine şi
fibre, soia ajută la păstrarea siluetei. Este de asemenea o armă
anticolesterol, antidaibetică şi protejează inima.
Ceaiul verde
Ceaiul verde este compus din
catehine care « ard » grăsimile. Polifenolii cresc combustia
caloriilor şi permit reducerea grăsmii de pe burtă. Dar are de asemenea o
redutabilă eficacitate pentru a ne proteja sănătatea şi să nu îmbătrânim.
Susanul
Boabele de susan conţin din
belşug calciu (bun pentru oase) şi omega 3 (excelent pentru creier şi inimă).
Conţin sesamină care protejează ficatul şi mult cupru care fortifică vasele
sanguine. Îmbunătăţeşte starea pielii şi a părului.
Oţetul de orez
Sushi înseamnă « orez cu
oţet ». omniprezent în bucătăria japoneză, oţetul are un efect bun asupra
digestiei grăsimilor şi permite reducerea glicemiei.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu