joi, 27 februarie 2014
6 motive ca să mâncăm humus
Humusul, amestecul dintre năut, ulei de măsline, suc de
lămâie şi zahăr a devenit foarte popular în America. Conform cotidianului New
York Times, industria humusului ca crescut de la o cifră de afaceri de 5
milioane de dolari (acum 15 ani) la 530 de milioane de dolari în 2012.
Acestea sunt cele mai convingătoare motive ca să consumăm
humus:
Nutriționista Peggy Kotsopoulos a declarat pentru revista Fitness
că deoarece humusul este bogat în proteine, acesta ne poate ajuta să scăpăm de
senzația de foame și să avem un nivel stabil al zahărului în sânge. Pe lângă
acesta, humusul mai conține și fier care ne ajută să fim mai energici și ne
motivează să mergem la sală.
În cadrul unui studiu
realizat de către Jane Pittaway, lector universitar în Științe biomedicale la
Universitatea din Tasmania, un grup de persoane cu vârste cuprinse între 30 și
70 de ani a consumat năut timp de 3 ani. La acest studiu a mai participat un
grup de persoane care a consumat produse lactate și cereale timp de 3 ani.
Rezultatul studiului a indicat faptul că ambele grupuri au consumat aceeși
cantitate de fibre, iar la cei care au consumat năut s-a observat că au
consumat o cantitate mai redusă de grăsime și o reducere a valorii
colesterolului.
Niciodată nu vă veți plictisi de humus deoarece există multe
variante ale acestuia. Astfel , veți
putea opta între următoarele arome: cu paprika, chipotle, super-condimentat, cu
tapenade, spanac și anghinare sau
busuioc ș.a.m.d
Super-talentata actriță vegetariană a declarat odată pentru
revista Vogue că ea consumă humus în fiecare zi. Oare dacă conumați și voi
humus în fiecare zi veți ajunge să arătați ca și Natalie Portman?
Alimentele care conțin acid folic pot reduce riscul
apariției cancerului colorectal (precum cancerul de colon) deoarece stimulează
diviziunea sănătoasă a celulelor.
Conform unui studiu din cotidianul The New England Journal
of Medicine, aproape 30 la sută din
atacurile de cord, atacurile atacurile cerebrale și decesele cauzate de bolile
cardicate pot fi prevenite dacă treceți la dieta mediteraneană.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu