sâmbătă, 22 februarie 2014
Prăjitură suedeză
Astăzi vă vom prezenta reţeta pentru o prăjitură deosebit de
gustoasă care provine din Suedia.
Pentru 12 bucăţi
Coca
§ 300 g de făină de grâu
§ O jumătate de liguriţă de zahăr pudră
§ 3 g de sare
§ 125 g de unt
Umplutură
§ 3 ouă
§ 200 de grame de zahăr pudră
§ 30 g de făină
§ 2 linguriţe de zahăr vanilat
§ Coajă de lămâi date pe răzătoare (de la 2 lămâi)
§ 0.25 l de suc de lămâi
§ Eventual zahăr pudră pentru pudrat
Coca: Daţi drumul la cuptor la 200 de grade. Amestecaţi făina,
zahărul şi sarea şi untul topit. acoperiţi
forma de copt cu o hârtie de copt cu dimensiunile 21 x 21 cm. Turnaţi amestecul uniform în formă
şi lăsaţi la cuptor circa 10 minute până când observaţi o schimbarea culorii.
Umplutura: Amestecaţi ouăle şi zahărul. Adaugaţi apoi
făina, zahărul vanilat şi după aceea puneţi şi cojile şi sucul de lămâie.
Turnaţi amestecul în forma de cuptor şi mai lăsaţi prăjitura la cuptor
aproximativ 12 minute. Lăsaţi prăjitura să se răcească şi apoi pudraţi-o cu
puţin zahăr pudră. Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu