miercuri, 5 februarie 2014
Cele mai bune alimente pentru noi, din cap până în picioare
Pentru păr- seminţele
de dovleac, care conţin zinc, un mineral esenţial împotriva pierderii părului.
Este suficient să consumăm o lingură de seminţe decojite de dovleac pe zi.
Pentru creier- peşte
oceanic- somonul, tonul, sardinele şi merluciul sunt bogaţi în acizi graşi
Omega 3, care îmbunătăţesc funcţionarea creierului şi îi protejează pe
vârstnici de maladia Alzheimer.
Pentru ochi-gălbenuş
de ou- luteina din gălbenuşul de ou protejează ochii de cataractă, glaucom,
degenerescenţă maculară. Este suficient să mâncăm un gălbenuş pe zi, dimineaţa.
Pentru inimă-cartofi
copţi- cartofii copţi conţin potasiu, care reduce riscul de boli
cardiovasculare.
Avem nevoie de circa 4.700 de miligrame de potasiu pe zi, iar
un cartof copt mic conţine 738 miligrame de potasiu.
Pentru plămâni-
broccoli broccoli conţine o
cantitate importantă de antioxidanţi care sunt o armă puternică împotriva
cancerului pulmonar.
Pentru
stomac-ghimbir- toate greţurile, de la cele matinale ale femeilor însărcinate
până la răul de mişcare, se pot combate cu ghimbir. Un gram de pulbere de
ghimbir este suficient pentru a scăpa de starea de vomă.
Pentru colon- fasole
şi mazăre-leguminoasele conţin multe fibre, care ajută la menţinerea sănătăţii
colonului.
Specialiştii recomandă un aport de 25 de grame de fibre pentru femei
şi 38 de grame pentru bărbaţi.
Pentru unghii- carne
de vită-carnea de vită este una din cele mai importante surse de fier, care
este principalul mineral necesar pentru sănătatea unghiilor.
Necesarul zilnic
de fier este de 8 mg pentru bărbaţi şi 16 8 mg. 100 de frame de carne de vită
conţin circa 4 mg de fier.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu