Nucile protejează împotriva demenței |
sâmbătă, 23 iulie 2016
Cele mai importante fructe și legume pentru organismul uman
O veche filosofie
spune că forma plantelor dă informații privitoare la scpul lor.
Tulpinele
țelinei arată precum oasele și ajută la întărirea oaselor. Nucile arată precum creierul și luptă
împotriva demenței. Iată cele mai importante fructe și legume pentru sănătatea
corpului uman.
Morcovi:
ochi
Tăiați
un morcov
pe din două și veți vedea că, secțiunile rezultate seamănă exact cu
ochiul, prezentând inclusiv liniile din iris. Betacarotenul din morcov foarte important pentru ochi, reducând riscul
de cataractă și de degenerescență maculară. În plus, morcovii au importante
vitamine și antioxidanți. De asemenea, au proprietatea de a îmbunătăți fluxul
de sânge și funcțiile ochilor.
Nuca: creier
Nucile
conțin în mare cantitate acizi grași omega 3 și produc neurotransmițători care
ajută la susținerea funcției creierului. Protejează împotriva demenței și a
bolii Alzheimer, distrugând plăcile de proteine care favorizează apariția bolii.
Țelina: oase
Țelina
este o bună sursă de siliciu, care e un component al structurii moleculare ce
conferă tărie oaselor. În plus, oasele conțin 23% sodiu, la fel ca și țelina. Dacă
nu aveți destul sodiu în dietă, oasele devin slabe, așa că țelina e cel mai bun
mod de a suplini nevoile scheletului osos.
Portocalele
și grepfrutul: sânii
Similaritatea
dintre portocale, grepfrut și sâni e uimitoare. Portocalele arată ca sânii și
sunt bune pentru ei. Ajută mișcarea limfei, un lichid colorat, în și din sâni. Ca
și grepfrutul, portocalele conțin limonoide, ce previn dezvoltarea celulelor
periculoase în sâni.
Cartofii dulci:
pancreas
Cartofii
dulci sunt bogați în antioxidanți și betacaroten care ajută pancreasul să
funcționeze bine. Protejează toate țesuturile de deteriorările provocate de
cancer sau îmbătrânire. Sunt fantastici pentru cei care au diabet și ajută la
reglarea glicemiei.
Roșiile: inima
Roșiile
conțin o substanță numită licopen, care reduce riscul de boli de inimă și unele
cancere. Dacă le adăugați acizi grași, cum ar fi ulei de măsline, sau avocado,
vor crește absorbția de licopen de zece ori. Licopenul ajută împotriva
colesterolului rău.
Vin roșu: sânge
Vinul
roșu e bogat în antioxidanți și polifenoli, care previne distrugerea celulelor,
inclusiv puternicul resveratrol. Are compuși chimici ce protejează împotriva
distrugerilor făcute de cholesterol care provoacă boli de inimă. Mai conține
compuși care ajută la reducerea cheagurilor de sânge asociate cu atacurile
cerebrale și bolile de inimă.
Bananele: zâmbetul
Bananele conțin
o proteină numită triptofan, și o dată ingerate este transformat într-un
neurotransmițător chimic numit serotonină. Serotonina e cunoscută drept
”hormonul fericirii” și e una din cele mai importante substanțe chimice care
reglează starea de bunădispoziție din creier.
Avocado: uter
Avocado are adesea
formă de bec – precum uterul. Acest fruct e o sursă fantastică de acid
folic, ajutând la reducerea riscului de displazie cervicală-o stare de
precancer. Dacă o femeie mănâncă un avocado pe săptămână, își reglează balanța
hormonală și previne îmbolnăvirea de cancer. Și chiar există o uimitoare
coincidență, exact de nouă luni are nevoie avocado de la floare la fruct copt.
Struguri: plămâni
Ciorchinii
de struguri seamănă cu plămânii, cu alveolele lor. O dietă bogată în struguri
proaspeți reduce riscul de cancer pulmonar și de emfizem pulmonar. Semințele de
struguri conțin de asemenea o substanță chimică numită proantocianidă, care
reduce severitatea astmului provocat de alergii.
Ghimbir: stomac
Rădăcina
de ghimbir arată adesea ca un stomac, așa că aduc cele mai mari beneficii
pentru ajutorarea digestiei. Timp de 2000 de ani, chinezii l-au folosit pentru
calmarea stomacului și împotriva grețurilor, a stărilor de vomă, și e un
remediu excelent împotriva răului de mișcare.
.
Ciupercile:
urechile
Tăiați
o ureche în două și vedeți că seamănă exact cu o ureche. Mâncați cât mai multe
ciuperci și veți vedea că veți auzi mai bine. Ciupercile sunt unele dintre
puținele alimente ce conțin vitamin D, vitală pentru sănătatea oaselor, chiar
și a celor minuscule de la nivelul urechilor, care vă duc sunetele către
creier.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu