joi, 28 noiembrie 2013
Cum să scăpaţi cum trebuie de grăsimea de pe ficat
Pâna la 40 % din populaţia tuturor ţărilor industrializate
este afectată de această problemă.
Cauzele posibile sunt pe lângă consumul
excesiv de alcool în primul rând greutatea supraponderală şi
alimentaţia
incorectă.
Prea dulce, prea gras, prea mult – acestea sunt elementele
care stau la baza formării grăsimii de pe ficat în cazul în care nu este
consumat alcool în exces. Cele mai multe boli de ficat sunt cauzate de o
alimentaţie incorectă şi greutate supraponderală şi nu de alcool.
Pentru a nu ajunge la ciroză, se recomandă o dietă bazată pe
produse integrale, legume şi uleiuri vegetale, zahăr puţin, sare în cantităţi
reduse şi un consum moderat de carne.
Pe lângă renunţarea la alcool se recomandă să nu mai
consumaţi produse bogate în zahăr precum miere, siropuri şi gem. Se recomandă, în schimb, consumul de ceai de
armurariu. Studiile arată că sunt foarte eficiente pentru păstrarea unui ficat
sănătos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu