Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 19 octombrie 2016

Motivul pentru care ne trezim simțindu-ne mai rău ca înainte după ce tragem un pui de somn

  Dormitul poate fi grozav și revigorant, dar există riscul de a ne face mai mult rău decât bine. Să dormi ar trebui să fie. Cu cât dormim mai mult cu atât mai mult rău ne fac. Sentimentul neplăcut avut după ce dormim mult are și un nume, și anume, inerția somnului.

 Inerția somnului este rezultatul trezirii bruște dintr-o formă particulară de somn adânc care este atinsă atunci când tragem un pui de somn mai lung de o jumătate de oră.
 Cercetătoarea Stephanie Centofanti de la centrul Universitatății din Australia de Sud pentru studiul somnului a declarat că că după ce ne trezim putem să avem semne de dezorientare, amețeală și epuizare și capacitățile noastre cognitive ar putea să fie limitate în acest timp
 Cu toate că în general cu cât dormim mai puțin cu atât mai bine nu există o durată perfectă, deoarece interesant este faptul că o serie de factori determină cât de benefic va fi somnul. Totodată, depinde și de cât dormim noaptea. O persoană care a dormit extrem de puțin poate avea beneficii de la un pui de somn cu o durată între 10 și 20 de minute, însă o persoană care a dormit bine noaptea trecută nu se va simți bine după un pui de somn de aceeași durată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets