Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 7 octombrie 2016

Gustul de fast-food îl aveam în gene

    Unii oameni sunt programați generic să prefere gustul mâncărurilor frase, punându-i într-un risc ridicat de a deveni obezi, potrivit cercetătorilor britanici.
    Echipa de cercetători de la Universitatea din Cambridge au oferit la 54 de voluntari porții nelimitate de pui korma urmate de un desert copios.

   Unele dintre mâncăruri erau pline de geăsimi în timp ce altele erau niște variante cu un conținut redus de grăsimi. Cei care aveau o genă care era deja asociată cu obezitatea au arătat o preferință pentru mâncărurile cu un conținut ridicat de grăsimi și au mâncat mai mult din astfel de mâncăruri.
   Gena cu probleme se numește MC4R. Se crede că unul din 1000 de oameni poartă o versiune defectă a acestei gene care controlează foamea și apetitul la fel ca și modul cum ne ardem caloriile.
   Mutațiile în MC4R reprezintă cea mai comună cauză genetică pentru obezitate severă în familii așa cum s-a identificat până acum.
    Experții spun că oamenii probabil că au dezvoltat gene de foame pentru a se descurca în vreme de foamete.
    Atunci când mâncarea e puțină are sens să mănânci și să stochezi mai multă grăsime ca să slăbești foamea, însă să ai un defect în MC4R înseamnă că foamea poate deveni de neoprit.
  În studiul publicat în revista Nature Communications, cercetătorii au creat trei meniuri de test care variau doar la conținutul de grăsimi și zahăr. Aceste trei variații constau în pui korma și erau identice la nivel de aspect și pe cât posibil și ca și gust fiind diferențiate în mâncăruri cu conținut ridicat, mediu și redus de grăsimi.
  Voluntarilor li s-a oferit o porție mică din fiecare și apoi au fost lăsați să mănânce cât voiau din cele trei mâncăruri.
  Același lucru s-a făcut și cu o budincă de căpșuni, bezele și frișcă, însă de data aceasta variind conținutul de zahăr în loc de cel de grăsimi.
  Cu toate că nu a fost o diferență generală în conținutul de mâncare mâncată de fiecare persoană individual, cele 14 persoane cu gena MC4R defectă au mâncat semnificativ mai mult din korma cu un conținut ridicat de grăsimi decât cele 20 de persoane slabe celelalte 20 de persoane obeze din studiu care au fost incluse pentru comparație.
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets