Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 30 septembrie 2016

Primiți apeluri ciudate din străinătate?

    S-a întâmplat să vă treziți cu apeluri pierdute de la numere necunoscute din străinătate cum ar fi din Burundi, Malawi, Nigeria, Tunisia, Russia, Belarus, Pakistan sau Estonia? Aveți mare grijă să nu sunați înapoi!

   În ultima vreme sunt din ce în ce mai multe cazuri în care s-au primit apeluri nepreluate de la
numere necunoscute. De regulă, telefonul sună o dată și după aceea se oprește. Există și cazuri când telefonul sună lung. Atunci când numărul nu este ascuns se observă că apelul provine din țări precum
Burundi, Malawi, Pakistan, Belarus, Russia și altele. Ideea principală este că este un nou mod de escrocherie. Nu trebuie sub nici o formă să răspundeți sau să sunați înapoi.
   Este bine de știut că nu este vina voastră că primiți aceste apeluri. Cel mai probabil cineva dorește să vă păcălească și să vă fure banii. Dacă primiți un apel de la numere coduri de țară precum
Burundi (+257), Malawi (+265), Pakistan (+92), Russia (+7), Nigeria (+234), Tunisia (+216), Belarus (+375) etc să nu răspundeți dacă numărul nu vă este cunoscut. Aceste apeluri fac parte dintr-un mod de escrocherie care există încă de la începutul anilor 2000. Schema este originară din Japonia și se numește Wangiri. Cuvântul "wangiri" este japonez și înseamnă în traducere sună o dată și închide.         Exact asta fac și cei care încearcă să vă păcălească. Ei închiriază un număr internațional cu un tarif premium de la o companie de telefonie. După aceasta, aceștia vă sună o dată și închid. Veți crede că ați ratat un apel important (mai ales că este din străinătate - așa e modul de gândire obișnuit al oamenilor). Astfel, fără să știm sunăm înapoi și de regulă nu ne va răspunde nimic de la celălalt capăt și veți spune alo la nesfârșit. În final, fiind frustrați că nu primim un răspuns vom închide apelul. Ceea ce nu știm este că după aceasta vom fi pierdut o grămadă de bani.
  Uneori aceste numere ne va redirecționa apelul la alte numere scumpe care oferă conținut adult. Cu cât stăm mai mult la telefon cu atât vom fi taxați mai mult. Pentru a vă ține la telefon cât mai mult veți auzi o muzică tipică care să vă facă să așteptați până când veți deveni frustrați și veți deconecta apelul.
   De asemenea, există cazuri când primiți mesaje SMS sau pe WhatsApp în care sunteți rugați să sunați înapoi urgent. Să nu faceți asta!
  În cazul în care vă lăsați păcăliți, atunci când veți verifica situația creditului vă veți da seama că ați pierdut o sumă uriașă de bani. Poate vă întrebați ce câștigă atacatorii din această schemă de escrocherie. Se pare că acești atacatori primesc un comision de la companiile de telefonie de la care iau numerele de telefon ca să vă păcălească. Aceștia pot câștiga până la un dolar pentru fiecare apel în care vă lăsați păcălit.
  Sute de oameni se lasă păcăliți în fiecare zi așa că vă imaginați ce bani ușori câștigă atacatorii.
  Din păcate, nu ne putem recupera banii deoarece deja am fost taxați pentru apelul făcut. Din punct de vedere tehnic cei care vă sună nu sunt atacatorii în acest caz. Ei doar ne aruncă o momeală și noi mușcăm din ea. Astfel, companiile de telefonie pot din punct de vedere legal să vă taxeze.
Așa că aveți mare grijă!!!!
Lista prefixelor de avut în vedere:
+221 – Senegal
+222 – Mauritania
+223 – Mali
+224 – Guinea
+225 – Côte d’Ivoire
+226 – Burkina Faso
+227 – Niger
+228 – Togo
+229 – Benin
+257 – Burundi
+265 – Malawi
+92   – Pakistan
+ 7   –  Russia
+234 – Nigeria
+216 – Tunisia
+375 – Belarus

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets