Un produs Blogger.

likeboxpopup

Superreţete

În cadrul acestei rubrici vă vom prezenta cele mai gustoase reţete posibile pentru reprezentantele sexului frumos.





Skoleboller – chifle şcolăreşti norvegiene


Ingrediente:

1/2      litru      lapte
1        pachet   drojdie
1      linguriţă  nucşoară
100      grame  zahăr
750      grame făină
100      grame unt

Pentru crema de ou

1          pliculeţ zahăr vanilat
2          linguri  zahăr
1          ou
1/4       litru     lapte

Pentru garnitură
180  grame      zahăr pudră
2      linguri     apă
                       fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare pentru o porţie (o porţie înseamnă 30 de chifle)
Se încropeşte (se încălzeşte puţin) laptele, apoi se sfarmă şi se adaugă drojdia. După aceea se adaugă nucşoara şi zahărul. Se topeşte untul, se amestecă cu făina şi se adaugă la compoziţie. Apoi se frământă aluatul până când nu se mai lipeşte de mână, după care se pune la crescut într-un loc cald timp de circa 1 oră. Acoperiţi aluatul cu o folie de plastic ca să nu se întărească. Apoi se pune aluatul pe masa de frământat. Aluatul se împarte în 30 de bucăţi mari egale, din care se formează nişte chifle rotunde şi turtite. După aceea, se pun într-o tigaie şi se acoperă cu o hârtie de copt. Lăsaţi chiflele circa 20 de minute la crescut.  
În acelaşi timp, se adaugă crema de ou, care se prepară astfel: Amestecaţi toate ingredientele într-un castron. Apoi se face o gaură în chifle şi se adaugă o linguriţă de cremă de ou. După aceea, chiflele se pun la cuptor la o temperatură de circa 240 de grade între 12 şi 15 minute. Apoi se scot şi se lasă la răcit. În final, se presară zahărul pudră şi fulgii de nucă de cocos. Poftă bună!


Reţetă delicioasă germană

Mâncare de varză ca la Salzburg

250 mililitri de lapte, 5 ouă, sare, nucşoară, 500 de grame de făină, o ceapă tăiată, 250 de grame slănină, 30 de grame de unt, 850 grame varză murată, 2 linguriţe de ceapă verde tocată mărunt. Se amestecă laptele, ouăle, jumătate de linguriţă de zahăr, nucşoara şi făina într-o tigaie unsă. Ceapa şi slănina se prăjesc în unt. Se lasă circa 20 de minute să se pătrundă la foc mic. Se pune sare şi piper. Varza se fierbe la foc mic şi se mestecă încet cu o paletă de lemn. Se adaugă primul amestec din ouă, făină, nucşoară, apoi ceapa cu slănină prăjite. Deasupra se presară ceapa verde tocată mărunt.



Desert cu banane
 Ingrediente:
6 banane
150 g nucă de coco rasă
200 g zahăr
200 g ciocolată

Preparare:
Spălaţi bananele şi fierbeţi-le la bain-marie timp de 5 minute. Aşteptaţi să se răcească şi curăţaţi-le de coajă, apoi tăiaţi-le în rondele. Tăvăliţi-le prin nuca de cocos amestecată cu zahăr şi apoi prin ciocolata topită la bain-marie.

Dinţii negrului

5-6 gălbenuşuri, 1 pachet de margarină, 1 cană de zahăr, 3 linguri cacao, 1 cană făină, 1 cană lapte, 1 praf de copt
Preparare
Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, cacao, laptele, praful de copt şi făina. Se toarnă în tavă şi se coace.
După răcirea blatului, se pune bezeaua din 6 albuşuri bătute spumă cu o cană de zahăr, apoi se bat pe foc până se face o smântână groasă. Se toarnă deasupra blatului. Peste bezea se pune următoarea glazură: 300 de grame zahăr, 100 grame de unt, 3-4 linguri cacao, 4 linguri de lapte, tot amestecul fiind fiert pe foc până se îngroaşă. Când este călduţă se pune peste bezea.
Poftă bună!


Preparaţi cel mai bun lapte de post!

Pentru a prepara 2 litri de lapte de post puneţi la macerat 300 de grame de boabe de soia galbenă în apă rece timp de 2 zile (sau 2 ore cu apă la 50°C). După această etapă, coaja se poate desprinde uşor. Boabele se vor umfla (îşi dublează mărimea). Sfârâmaţi boabele cu mixerul cu puţină apă (din 2 litri de apă). Boabele măcinate puneţi-le într-o cratiţă cu restul de 2 litri de apă. Puneţi la fiert la foc foarte mic, amestecând tot timpul, până nu mai e spumă. Fierbeţi amestecul 35 de minute pentru a suprima toxicitatea soiei (aveţi grijă că se umflă precum laptele de animal). La final, laptele se trece prin sită de inox sau prin tifon pentru a obţine laptele.

Prăjitură cu nucă, un pandişpan superdelicios

5 ouă, 250 de grame de zahăr, 50 de grame de făină, un pahar de ulei, un praf de copt, mirodenii, zahăr vanilat, esenţe, o farfurie de miez de nucă prăjită şi tăiată mărunt

Se bat albuşurile până se întăresc. Se adaugă zahărul treptat. Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul pus treptat, se adaugă esenţă de vanilie. Peste albuşurile bătute spumă se pun gălbenuşurile cu uleiul, avându-se grijă să se amesece prin rostogolile, pentru ca albuşurile să nu-şi piardă aerul. Se adaugă făină treptat, apoi nucile tăiate şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu făină. Se coace la foc potrivit 30-40 de minute.
Poftă bună!


Reţeta celor mai buni gogoşari

1 litru de oţet, 2 litri de apă, 3 linguri de sare, 500 grame zahăr. Ingredientele se fierb în clocot, se introduc gogoşarii câteva secunde, până ce se schimbă culoarea, apoi se scot într-un casron. Se aşază ulterior în borcan împreună cu bucăţi de hrean. Lichidul se toarnă rece în borcan. Borcanele se leagă cu celofan.


Cea mai bună cremă posibilă pentru foi de napolitane

În primul rând trebuie să vă spunem că foile de napolitană se găsesc în comerţ, iar reţeta de cremă a fost probată de ani de zile de familia noastră şi este delicioasă.
Se amestecă 300 de grame de zahăr cu 4 ouă întregi şi 250 de grame de unt (până se îngroaşă ca mierea de albine). Separat se ard 350 de grame de zahăr şi se adaugă 300 de grame de nucă măcinată. Prima compoziţie se adaugă la a doua, care este fierbinte, şi se fierb împreună timp de 7 minute (se poate şi mai puţin). Crema se pune caldă între foi.



Prăjitură fină

2 ouă întregi
2 linguri zahăr
2 linguri ulei
1 pachet amoniac
esenţă de vanilie
Se frământă toate ingredientele şi coca se împarte în două. Cele două foi se coc pe dosul tăvii. Tava trebuie să fie puţin unsă. Se înţeapă coca în momentul în care este întinsă pe tavă.
Crema
1 litru lapte
2-3 ouă
250 grame zahăr
2 linguri cacao
3 linguri făină
esenţe de rom şi de vanilie
Se amestecă zahărul, cacaoa şi făina. Apoi se pun ouăle şi laptele. Se leagă bine pe foc. Crema se pune rece între cele două foi.
Poftă bună!


Mango Martini


4 cl de votca
2 cl de triple sec
6 cl de suc de mango
1 strop de sirop de rodie

Amestecaţi ingredientele într-un shaker cu bucăţi de gheaţă, în afară de siropul de rodie care se pune la sfârşit. Cocteilul se serveşte într-un pahar de Martini.


Sos de ciocolată
din bucătăria franceză

 Sosul de ciocolată poate fi folosit la clătite, îngheţate, ornat sau consumat ca atare
Iată reţeta:

Aveţi nevoie de 100 grame de ciocolată şi 20 cl (circa 40 linguriţe) de smântână proaspătă. Fierbeţi smânâna într-o crăticioară. În acest timp mărunţiţi ciocolata într-un castron. Când fierbe smântâna, puneţi ciocolata şi amestecaţi uşor. După ce amestecul s-a omogenizat şi s-a răcit, puneţi-l la rece. Dacă vreţi să ornaţi un tort sau o prăjitură, puteţi să folosiţi sosul cald.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets