Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 20 septembrie 2016

O linguriță de turmeric adăugată la mâncare poate elimina riscul apariției cancerului

   Potrivit unui studiu american, ingredientul activ prezent în turmeric, curcumina poate încetini avansarea cancerului la sân la șoareci.
   Turmericul era odată nimic altceva decât un condiment din dulap pe care ocazional îl adăugam la curry. Acum este considerat noua super-mâncare care va vindeca tot, de la arsuri la stomac și pânp la toxiinfecție alimentară.

   În țări precum India unde se consumă mult turmeric există rate mai scăzute de apariție a cancerului la intestin.
   Până acum, cele mai multe cercetări privind efectele turmericului au fost făcute mai mult pe șoareci decât pe oameni, folosind doze cu mult mai mari decât cele pe care le-am putea găsi la o dietă obișnuită.
  Alte studii au descoperit că turmericul poate ajuta să distrugă plăcile formate în creier asociate cu boala Alzheimer.
  Este cunoscut faptul că genele noastre influențează riscul de apariție a unei boli, însă știm că modul cum funcționează genele noastre este influențat de factori de mediu precum vreme sau faptul că suntem sau nu fumători sau alcoolici.
  Pentru studiu au fost recrutați în jur de 100 de voluntari - majoritatea fiind oameni cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani pentru care curry-ul nu făcea parte de regulă din dieta lor. Experimentul a durat șase săptămâni. Voluntarii au fost împărțiți în trei grupuri: o treime a primit în fiecare zi o capsulă de turmeric de 3,2 miligrame, o treime o capsupa placebo și ceilalți au fost rugați să include o linguriță de turmeric în dieta lor zilnic.
  Speranța a fost să avem o idee privind modul cum se dezvoltă sistemul lor imunitar.
  Rezultatele au fost surprinzătoare. După șase săptămâni, la toți voluntarii s-a observat o reducere simțitoare a celulelor imune. Experții au crezut că acest lucru a fost cauzat de ceva simplu cum ar fi vremea care devenea mai călduroasă și că asta ne poate presa sistemul imunitar.
  La cei care au luat placebo nu s-a văzut nicio schimbare, însă la fel și la cei care au luat suplimentul de turmeric, Totuși, la cei care și-au adăugat turmeric la mâncare s-au văzut niște schimbări semnificative. S-au văzut schimbări la o genă asociată cu cancerul, depresia și alergii precum asthma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets