Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 21 septembrie 2016

Câte antibiotice sunt în burgerii pe care îi mâncați

  Lanțurile de fast food au promis timp de doi ani că vor servi mâncare fără antibiotice clienților. Cu toate acestea, un studiu recent indică faptul că nu se țin de cuvânt.
  Al doilea raport anual care cuprinde consumatori și grupuri de sănătate publică au acordat note tuturor lanțurilor de fast-food în funcție de cât de bine își urmează politicile interne. Astfel, Burger
King, KFC, Dunkin Donuts, Olive Garden, Starbucks, Domino's Pizza, și IHOP au primit toate note mici. Doar Panera Bread a primit nota 9.
  Descoperirile sumbre lansează discuția cu privire la dezvoltarea unei posibile rezistențe a bacteriilor la antibiotice. Bacteriile rezistente la medicație omoară 700 000 de oameni pe an.
   Oficialii orgaizațiilor globale de sănătate amenință ca aceste cifre pot crește la 10 milioane pe an în 2050 dacă nu ne limităm gradul de folosire a antibioticelor.
  O forță motorie aflată în spatele acestui potențial dezastru este frecvența tot mai mare de folosire a antibioticelor pentru a trata infecții minore și pentru a crește animalele domestice.
  Doar dacă punem niște doze mici de antibiotice în organism permitem bacteriilor să se adapteze la medicație dezvoltând un scut de apărare.
  Drept rezultat, infecțiile comune precum gonoreea și E coli vor deveni în curând netratabile.
  În prezent, 70 la sută dintre antibioticele produse pe an sunt folosite pentru a crește animalele domestice.
  Oficialii spun că lanțurile de fast food ar trebui să ia măsuri drastice cât mai curând.
  Lanțuri precum Chipotle, McDonald's, Panera Bread, and Subway au implementat niște politici interne potrivit cărora puiul lor va fi sută la sută lipsit de antibiotice începând cu 2017. Subway a promis de asemenea că va elimina antibioticele din toată carnea începând cu 2025.
  Jean Halloran, directoare de politici alimentare din Uniunea Consumatorilor spune că este un început, dar că nu este deloc de ajuns.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets