sâmbătă, 9 septembrie 2017
Diete la modă- de folos sau nu?
Nutriționiștii Amy Shapiro y Maria Bella au avertizat cititorii ziarului
”Daily Mail” că unele diete la modă nu sunt neapărat de folos pentru sănătate. Iată
care sunt avantajele și dezavantajele acestora.
1. Fructul AÇAÍ provenit din zona amazoniană e
bogat în
vitamina A și E, acizi grași omega 3,6 și 9, aminoacizi, calciu, fosfor,
fibre și zaharuri. În SUA e o modă folosirea acestor fructe pentru slăbire și
detoxifiere. Shapiro spune că într-adevăr conțin antioxidanți care protejează corpul.
Atenție când luați preparate care acum se
găsesc și la noi. Celelalte ingrediente pot fi dăunătoare.
2.
Pâinea
prăjită cu avocado este de asemenea la modă. Grăsimile din avocado ajută la
scăderea colesterolului, ajută la slăbire. Atenție însă la ce fel de pâine
folosiți. Să nu fie o pâine care dimpotrivă crește colesterolul sau face alte
neplăceri organismului.
3.
Batoanele de cereale sunt
la mare modă. Se zice că sunt sănătoase și nu îngrașă. Dar cele care sunt pe
piață nu sunt foarte sănătoase. Se recomandă prepararea lor în casă din nuci,
ciocolată neagră. Uitați-vă cu atenție pe etichetă. Poate nu sunt toate rele!
4.
Unt de cocos- este
sănătos, are multe beneficii pentru sănătate. Numai că are 92% grăsimi
saturate, asta înseamnă că nu este recomandat persoanelor cu probleme cardiace.
”Ar fi o prostie să se înlocuiască uleiul de măsline extravirgin cu uleiul de
cocos”, spune expertul Laurence Eyres, de la New Zealand Institute of
Chemistry.
5.
Uleiul de migdale ar fi
bun, dar dacă are un conținut de zahăr nu se recomandă diabeticilor. Partea
bună este că are un conținut scăzut de calorii. Dar nu poate înocui laptele de
vacă fiindcă are puțin calciu.
6. Sucuri verzi sau alte sucuri naturale.
Ar fi bune, dar conținutul de zahăr este o problemă. Mai bine mâncați fructe și
legume.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu