sâmbătă, 12 august 2017
Ardeiul iute, mit sau realitate?
Nu este un mit! Cu cât este mai iute, cu atât ardeiul iute este mai
benefic pentru sănătate.
Confirmă acest lucru Normand Voyer, profesor de chimie
la Universitatea Laval. Explicația e simplă: cu cât este mai iute, cu atât are
mai multă capsaicină, substanță foarte binefăcătoare. Capsaicina are
proprietăți antidurere, antiinflamatorii și stimulează sistemul imunitar. Când mâncăm
ardei iute, ne protejăm de artrită și psoriasis. Dacă frecăm locul afectat cu
ardei iute diluat, dimunăm neplăcerile cauzate de psoriasis. Pentru diminuarea
durerilor articulare cauzate de artrită și artroză, ardeiul iute ne poate ajuta.
Este bogat în vitamina C, vitamină esențială care asigură sănătatea pielii, a
dinților, a oaselor și joacă un rol esential pentru sân și metabolism. Ardeiul
iute mai conține vitamin A și flavonoizi, care au proprietăți
antiîmbătrânire, antiinflamatorii și ajung să calmeze hipertensiunea. De asemenea, ardeiul iute poate să ne ajute la slăbire. Capsaicina acționează asupra acelorași receptori
ca și cei ai sațietății. Ajută și la menținerea unei bunedispoziții, fiindcă
stimulează producerea de endorfine, hormonii fericirii secretați de creier
pentru combaterea durerii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu