joi, 10 august 2017
Ce să mâncăm pe căldură ca să ne simţim bine
Nutriţionista italiană Carmen Campana spune că, pe căldură, corpul nostrum pierde o mare cantitate de săruri minerale, elemente esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Vitamina A este
esenţială, de aceea trebuie să mâncăm pepeni, galbeni şi verzi, şi morcovi. Vitamina C e de asemenea foarte necesară, aşa că nu trebuie să ne lipsească roşiile, ardeii verzi şi conopida. Vitamina E ne ajută să nu îmbătrânim şi o putem lua din uleiuri vegetale şi dim ouă. Nu uitaţi de selenium, cu propruietăţi antioxidante, din cereal, drojdie de bere, peşte. De pe masă, întrega vară nu trebuie să lipseasă legumele şi fructele. Se mai recomandă iaurtul, lactatele, orzul. Evitaţi friptura şi mâncărurile foarte complicate, care necesită procese elaborate de preparare, fiindcă sunt indigested.
esenţială, de aceea trebuie să mâncăm pepeni, galbeni şi verzi, şi morcovi. Vitamina C e de asemenea foarte necesară, aşa că nu trebuie să ne lipsească roşiile, ardeii verzi şi conopida. Vitamina E ne ajută să nu îmbătrânim şi o putem lua din uleiuri vegetale şi dim ouă. Nu uitaţi de selenium, cu propruietăţi antioxidante, din cereal, drojdie de bere, peşte. De pe masă, întrega vară nu trebuie să lipseasă legumele şi fructele. Se mai recomandă iaurtul, lactatele, orzul. Evitaţi friptura şi mâncărurile foarte complicate, care necesită procese elaborate de preparare, fiindcă sunt indigested.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu