joi, 3 august 2017
Cele 12 fructe şi legume cele mai nocive pentru sănătate
ONG-ul americaine Environmental
Working Group, a publicat recent
lista anuală a produselor celor mai
infestate cu reziduri și pesticide.
Iat-o:
Căpuşnele: 20 de pesticide. Trebuie evitate mai ales
căpşunele mari
Roşiile: agricultura intensivă adesea
practicată în Spania oferă roșii întregul an. Ca să crească mai repede și
în mare cantitate au nevoie de multe îngrășăminte și pesticide.
Țelina este udată cu pesticide care se curăță greu și când
sunt spălate cu apă.
Spanac: nici acesta nu mai e crescut doar natural.
Cireșele: pot fi tratate cu un pesticide periculos,
dimetoat
Nectarinele: sunt de asemenea stropite cu pesticide.
Strugurii: Viile sunt tratate împotriva insectelor și a
altor paraziți. Pesticidele se
concentrează în coajă.
Perele: conțin 5 pesticide.
Ardeii: legume cu mare concentrație de pesticide.
Merele: bogate în antioxidanți și vitamine, merele sunt totuși în lista fructelor contaminate.
Cartofii: sunt
tratați cu numeroase pesticide
Piersicile:
ca și nectarinele, conțin multe pesticide.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu