Prima este cea a tortului festiv Kransekake care este pregătit în țările scandinave, Norvegia,
Danemarca și Suedia. Trebuie preparat cu o zi înainte de a fi servit.
Pentru 50 de persoane
Ingrediente:
550 de grame unt
320 de grame grame zahăr pudră
5 gălbenușuri
275 de migdale date prin mașină
750 de grame de făină
1½ lingurițe de esență de migdale
250g de glazură regală
Preparare: frecați untul cu zhărul pudră până ajunge la o consistență spumoasă, apoi adăugați gălbenușurile. Amestecați migdalele măcinate cu făina și adăugați esența de migdale și apoi adăugați amestecul de unt zahăr și gălbenușuri. Puneți plămădeala obținută într-o cratiță și lăsați-o o noapte întreagă la frigider. A doua zi, pe planșeta tapetată cu făină faceți 6 șerpișori de pastă de 1 centimetru diametru și lungimea de la 21 centimetri, primul, la 14 centimetri, ultimul. Apoi îi uniți sub formă de colăcei. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și îi coaceți în forme speciale unse cu unt. Apoi se ung cu glazură și se așază unul peste altul de la cel mai mare la cel mai mic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu