Pentru rulou:
125gr făină
125gr zahăr
4 ouă
50gr unt topit
un praf de sare
circa 150ml de lapte, sau sirop cu rom
Pentru umplutură şi topping:
300gr ciocolată topită
400gr piureu de castame
50gr unt
250gr mascarpone
Pentru decorare:
castane glasate
bezele
cireşe confiate
Se încălzeşte cuptorul la 190° şi pregătiţi o tavă cu hârtie de copt. Bateţi ouăle cu un praf de sare şi tot zahărul. Trebuie să devină pufoase şi spumoase în circa 5 minute. Adăugaţi făina bine cernută, amestecând uşor de sus în jos. Adăugaţi untul topit, însă rece, şi amestecaţi având grijă ca amestecul să nu se lase. Vărsaţi-l pe o planşetă şi nivelaţi-l la o înălţime de un centimetru. Puneţi-l la copt dar până să devină brun, ca să nu se usuce. Lăsaţi-l să se răcească circa 2 minute, apoi rulaţi-l cu ajutorul unui şervet. Pentru cremă, topiţi ciocolata şi untul la bainmarie (sau microunde) şi adăugaţi piureul de castane. Când amestecul e răcit bine adăugaţi mascarpone. Rezultă o cremă compactă. Dacă vreţi o cremă mai soft, o puteţi bate. Ruloul este răcit în acest moment. Însiropaţi-l cu lapte sau siropul cu rom. (pentru sirop, fierbeţi 100ml de apă cu 100gr de zahăr şi adăugaţi 50ml de rom la siropul răcit). Întindeţi crema pe rulou (blat). Rulaţi-l apoi bine, ajutându-vă de hârtia de copt din tavă. Se taie capetele neregulate. Se acoperă cu cremă, inclusiv capetele după ce sunt tăiate oblic capetele, ca să semene cu buturuga. Apoi se acoperă şi acestea cu restul de cremă rămasă cu furculiţa pentru a-i da aspect de lemn. Se decorează cu castane glasate, bezele mici şi ciuperci de zahăr. Buturuga se păstrează la frigider. Se popate aduce la temperatura camerei cu o oră înainte de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu