miercuri, 26 august 2015
Prăjitură norvegiană
Vă prezentăm o rețetă de prăjitură din Norvegia foarte ușor de făcut și delicioasă. Se recomandă a fi consumate
împreună cu gem făcut în casă.
Se poate adăuga și cremă de ciocolată. Rețeta
este pentru 25 de bucăți.
Pentru a prepara-o este nevoie de
următoarele ingrediente:
400 de grame de kefir
5 linguri de zahăr
2 ouă
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
400 de grame de făină
Acesta este modul de preparare:
1. Amestecați
kefirul, zahărul și ouăle.
2. Se
adaugă bicarbonatul de sodiu și făina. Amestecați totul rapid până obțineți un
aluat omogen lipsit de cocoloașe.
3. Încălziți
o tigaie de teflon și prăjiți din aluat prăjiturele sub formă de clătite mai
groase la o temperatură medie. Lăsați-le la prăjit câteva minute până când
devin aurii, apoi le întoarceți pe cealaltă parte. Nu este nevoie să folosiți
grăsime în tigaie. Prăjiturile se umflă puțin în timp ce sunt prăjite.
4. Serviți
prăjiturile cu gem de casă. Cel mai bun gust îl au unse cu gem de căpșuni.
Merge la fel de bine și gemul de afine.
5. Se
poate adăuga în aluat ciocolată rasă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu