joi, 12 martie 2015
Sfaturi pentru a pregăti un mic dejun ideal
Cel mai rău este să nu luăm micul dejun,
să sărim peste... La cealaltă extremă, ideal este să consumăm proteine şi
zaharuri lente.
De exemplu, ouă + fasole albă (ca irlandezii), peşte + pâine
(tipic nordic), jambon + pâine integrală. Tartinele de brânză sunt de asemenea
o bună alternativă, ca şi fulgii de ovăz cu lapte. Ca băutură, se recomandă o
cană de ceai natural. Nu vă brutalizaţi insulina dimineaţa: evitaţi micul dejun
bogat în zahăr, tipic occidental. De exemplu, fulgii de porumb, laptele cu
cacao, sucul de portocale, pâinea albă cu dulceaţă sau gem, cafeaua cu lapte, sucul de grepfrut. Afluxul
de zahăr nu face decât să vă facă o mare foame toată dimineaţa şi deranjează
pancreasul, ducând la prediabet şi apoi la diabet.
Da, cu condiţia să nu fie prea multă grăsime în tigaie. Ouăle prăjite cu
jambon (şuncă), ceapă, ciuperci, sunt delicioase şi nu îngraşă. Un studiu
apărut în « Experimental
Biology », a ajuns la concluzia că trebuie să ne începem ziua cu ouă care
ne ajută la controlarea grăsimii şi slăbire. Jambonul înseamnă un aport de
proteine. Colesterolul gălbenuşului nu pune probleme. Nu depăşiţi însă 3-5 ouă
pe săptămână. Ouăle ajută la fabricarea muşchilor.
Nu ! De altfel, eliminaţi cuvântul « interzis » din
vocabularul de slăbire. Ciocolata posedă certe virtuţi antistres. Cu condiţia
să nu se mănânce decât două sau trei pătrăţele, nu îngraşă. În plus, ciocolata
conţine multe fibre, ca şi pâinea integrală, polifenoli antioxidanţi (mai mulţi
decât ceaiul) şi indicele său glicemic este redus. Mousse au chocolat (crema de ciocoloată) este un
desert recomandat de nutriţionişti. Se recomandă cel mai bine tre pătrăţele de
ciocolată neagră.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu