sâmbătă, 7 martie 2015
Ce trebuie să ştim despre grepfrut şi cât este de important
Un suc de grepfrut la
micul dejun ne asigură că vom fi în formă întreaga zi. Se spune că grefrutul pe
care îl găsim la tot pasul ar fi de fapt un pomelo, un fruct hibrid între
grepfrut şi portocală.
Adevăratul grepfrut este mai mare şi creşte în Vietnam,
Thailanda şi Malaysia. Dar atât grefrutul, cât şi pomelo conţin vitamine,
oligoelemente şi minerale importante. O jumătate de pomelo furnizează trei
sferturi din aportul de vitamina C recomandat pentru un adult. Pectina pe care
o conţine are o acţiune anticolesterol, de aceea nu trebuie să lipsească nici o
zi din alimentaţie. Pentru a alege corect un grepfrut, aveţi grijă să fie greu,
fără pată, cu coaja netedă şi strălucitoare. Dacă doriţi să conţină mai puţin
zahăr, alegeţi-l pe cel galben, nu pe cel roşu. Se poate păstra o săptămână la
temperatura ambiantă şi trei săptămâni la frigider. Trebuie scoase mai înainte
de a fi consumate. Atenţie! Grepfrutul poate creşte frecvenţa şi gravitatea
efectelor nedorite la unele tratamente. Înainte de a le consuma, citiţi cu
atenţie prospectul medicamentelor. Dacă mai aveţi nelămuriri, întrebaţi medicul
sau farmacistul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu