marți, 9 iulie 2013
Ce să mâncăm şi să bem vara?
Ce să mâncăm în zilele călduroase?
Legumele şi
fructele sunt cel mai puţin alterabile. Şi cum căldura duce la dezhidratare, nu
trebuie să ne lipsească o sticlă cu apă. Omul pierde multă apă prin
transpiraţie şi trebuie s-o recupereze. De aceea trebuie să consumăm alimente
bogate în apă şi în fibre. Legumele şi fructele sunt cele mai bogate în apă.
Sunt constituite din 80% - 95% apă, în medie. Cele mai recomandate sunt pepenii
verzi şi galbeni, citricele, caisele şi merele. Nucile, avocado, castanele sau curmalele
sunt mai bogate în calorii decât în apă. Hidratante sunt castraveţii, roşiile
şi dovleceii, toate consumate crude. Şi laptele e bun pentru hidratare,
iaurturile şi unele brânzeturi, dar nu trebuie consumate în exces dacă au un
conţinut mare de grăsime. Peştele are de asemenea un conţinut neneglijabil de
apă. La fel şi ouăle crude, dar să fie proaspete. Şi nu uitaţi că mult mai bună
este apa decât sucurile sau îngheaţata pentru a ne răcori.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu