Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 9 iulie 2013

Ce să mâncăm şi să bem vara?



Ce să mâncăm în zilele călduroase?
Legumele şi fructele sunt cel mai puţin alterabile. Şi cum căldura duce la dezhidratare, nu trebuie să ne lipsească o sticlă cu apă. Omul pierde multă apă prin transpiraţie şi trebuie s-o recupereze. De aceea trebuie să consumăm alimente bogate în apă şi în fibre. Legumele şi fructele sunt cele mai bogate în apă. Sunt constituite din 80% - 95% apă, în medie. Cele mai recomandate sunt pepenii verzi şi galbeni, citricele, caisele şi merele. Nucile, avocado, castanele sau curmalele sunt mai bogate în calorii decât în apă. Hidratante sunt castraveţii, roşiile şi dovleceii, toate consumate crude. Şi laptele e bun pentru hidratare, iaurturile şi unele brânzeturi, dar nu trebuie consumate în exces dacă au un conţinut mare de grăsime. Peştele are de asemenea un conţinut neneglijabil de apă. La fel şi ouăle crude, dar să fie proaspete. Şi nu uitaţi că mult mai bună este apa decât sucurile sau îngheaţata pentru a ne răcori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets