vineri, 24 mai 2013
Femei, consumaţi alimente care conţin calciu ca să trăiţi mai mult
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill a dezvăluit că un aport zilnic de calciu, de până 1.000 de miligrame pe zi, limitează riscurile de deces la femei, potrivit yahoo.fr
. Calciul este un nutrient esenţial pentru oase şi trebuie să fie consumat regulat pntru o sănătate bună. Dar studii anterioare au arătat că suplimentele de calciu sunt asociate cu un risc crescut de boală cardiacă. Aşa că nu trebuie luate suplimente de calciu, ci trebuie consumate alimente care conţin calciu. Iată cele mai importante surse de calciu. Legume: spanac, ceapă, broccoli, năut, fasole albă, linte, soia şi alge. Fructe: nuci, migdale, fistic. Alimente de origine vegetală: laptele şi derivatele sale (iaurt, brânzeturi). Ouăle sunt bogate în calciu, mai ales coaja, care se pot pisa şi amesteca cu miere şi lămâie pentru a fi consumate ca suplimente de calciu. Calciul este prezent şi în peşte, mai ales sardine şi somon, şi în fructe de mare. Calciu se mai găseşte în ceaiul verde sau în ciocolata cu lapte. Ceaiul verde e bogat în calciu, magneziu şi alte minerale care fac ca oasele să fie mai solide.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu