joi, 23 mai 2013
Căpşunile care au declanşat un val de infecţii hepatice
Potrivit Institutului Naţional de Boli Infecţioase din
Suedia, căpşunile congelate sunt cel mai
probabil principala sursă care a stat la baza declanşării valului de infecţii
cu hepatită A, care deja în luna octombrie a acestui an a îmbolnăvit 40 de
oameni în ţările nordice.
– "Nu ştim încă din ce ţară sau de la care producător provin
căpşunile contaminate. Studiul demarat de către
Institutul Naţional de Boli
Infecţioase din Suedia indică faptul că informaţia potrivit căreia căpşunile
congelate sunt cel mai probabil sursa îmbolnăvirii cu hepatita A este
adevărată şi că se aplică la toate
cazurile raportate în celelalte ţări nordice".
Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor
din celelalte ţări nordice continuă totuşi
să cerceteze sursa contaminării , potrivit declaraţiei epidemiologului Margareta Löfdahl de la Institutul Naţional
de Boli Infecţioase din Suedia.
44 de cazuri de contaminare cu virusul hepatic
În total sunt 44 de persoane care au contractat hepatita A
de la căpşunile congelate, în ţările nordice, dintre care 10 cazuri s-au
înregistrat în Suedia. Cele mai multe persoane - 26 – s-au infectat în
Danemarca.
– Cazurile de infecţie au încetat să mai apară, ultimul caz
raportat a fost înregistrat pe data de 8 aprilie a acetui an. Au mai fost
raportate, însă, şi alte cazuti de
infectare cu virusul hepatic, dar nu cu cel de tip A provenit de la căpşunile
congelate, spune Margareta Löfdahl.
În prezent cumpărăm din ce în ce mai multe fructe congelate
Un sfat util ar fi să fierbeţi căpşunile congelate, ca să
fiţi siguri că nu vă puteţi contamina. Alte tipuri de fructe congelate nu mai
sunt suspectate că ar fi decanşat valul de îmbolnăviri, spune Löfdahl. Sfatul nostru este să tragem şi noi învăţături şi să fierbem fructele pe care le cumpărăm congelate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu