Un produs Blogger.

likeboxpopup

sâmbătă, 19 mai 2018

Trucuri pentru o grădină și o jardinieră de balcon de vis 6

* Spray-ul pe baza de usturoi este un insecticid foarte bun. Se pun 10 căței de usturoi, 5 ardei iuți mici si 3 cepe medii in 1 l de apa și se fierbe amestecul la foc mic timp de 10 minute. Se lasă să stea peste noapte și se adaugă 2 linguri de lapte. Se foloseste în diluție de 1 cană de amestec la 9 l de apă.



.* Ciupercile încolțesc foarte ușor dacă se află într-un sol bun. Piciorul ciupercii se așază în pământ și se stropește cu apă. Pe timp de zi ciupercile semănate se așază într-un loc luminos, iar pe noapte se recomandă un mediu mai rece.
*Plantelor grase și cactușilor le plac
câteva picături de lapte.
*Dacă vreți să aveți multe fructe și bune, puneți toamna bălegar la rădăcina pomilor fructiferi.
*Uleiul de ricin poate favoriza înflorirea. La un litru de apă se pune o linguriță de ulei de ricin. Se agită bine și se pune la rădăcina plantei.

*”Hrănirea” roșiilor este extrem de importantă având în vedere că acest pas duce la o dezvoltare armonioasă a plantelor şi implicit la un rog bogat. O soluție bună este maceratul de urzici. Iată cum se pregătește: Se umple pe jumătate o găleată de 10 litri cu urzici crude, fără flori şi fără rădăcini, se acoperă cu apă călduţă și se lasă cam o săptămână – 10 zile la „dospit” în soare. Se strecoară și se folosește 1 litru de purin la 10 de apă. În plus, opțional, se poate adăuga și un pahar de cenușă.

9. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets