Un produs Blogger.

likeboxpopup

joi, 31 mai 2018

Este bine să mâncăm unt de arahide?


Mulți cred că e gras și că are multe calorii. Însă untul de arahide conține grăsimi bune. Este mai bun decât alte paste tartinabile?
Să vedem ce spun dieteticienii francezi! Untul de arahide conține 50% lipide, molecule care constituie materie grasă. Însă pasta de arahide conține acizi grași saturați (20%) și acizi grași nesaturați (26%, față de 2% cât se găsește în untul clasic). În majoritate, grăsimile nesaturate și monosaturate care se găsesc în untul de arahide se găsesc și în uleiul de măsline. Acizii grași polisaturați protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare.
În privința proteinelor, are 22 de grame la o porție de 100 de grame. Untul de arahide conține de asemenea un conținut important de fibre și resveratrol, un antioxidant care permite o bună luptă împotriva bolilor cardiovasculare. Untul de arahide conține omega 9 și omega 6. Este un aliment bogat în potasiu, conținând 673 mg de potasiu la o porție de 100 de grame. Potasiul joacă un rol important în contracțiile musculare. Recomandat sportivilor, potasiul se găsește în unele fructe, cum ar fi bananele. Untul de arahide trebuie însă consumat cu moderație, fiindcă are și grăsimi rele. Nu trebuie consumat zilnic. Poate duce la apariția bolilor cardiovasculare. Mai recomandat este uleiul de palmier nehidrogenat de pus pe pâine.

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets