Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 31 mai 2017

Născute să ucidă! Fructele și legumele care ne pot otrăvi

Fructul lici, sau lycee, poate să cauzeze o boală misterioasă

Dacă sunt consumate de cineva prea devreme dimineața, mai ales de cineva care nu a mâncat seara, sau de un copil care nu este bine hrănit, pot fi toxice sau uneori fatale.
Aceste fructe au cauzat recent o boală misterioasă care a afectat orașul Muzaffarpur din India, regiunea cu cea mai mare producție de lici din această țară. În fiecare an, sute de copii sunt internați în spital cu febră și convulsii. Un studiu recent spune că e posibil ca îmbolnăvirile să provină de la toxinele de la fructele de lici necoapte. Combinate cu tensiunea mica și malnutriția, aceste toxine pod duce la scăderea zahărului din sânge sau la hipoglicemie. Acestea blochează producerea de zahăr în corp care devine periculoasă când dormim. Lici necoapte pot provoca scăderi extreme ale zahărului din sânge. Acest lucru duce la encefalopatie, o afecțiune a creierului.
Când fructul ackee devine dușman

Fructul ackee conține aceeași cantitate de otravă dacă e necopt. Natura toxică a acestui fruct e cunoscută în Jamaica și Africa de Vest unde crește această plantă. Planta e nativă din Africa, dar a fost trecută Oceanul Atlantic în timpul comerțului cu sclavi. Astăzi este un simbol national în Jamaica, A devenit chiar un produs traditional pe lângă peștele sărat. Însă localnicii știu să nu mănânce fructele necoapte sau nepreparate. Este mâncat fiert și pentru a da savoare. Se știe că, dacă un copil mănâncă un fruct necopt, trebuie dus la spital sau să i se dea o lingură de zahăr pentru a-i crește glucoza.

Aveți grijă cu cassava

Binecunoscută în Africa, America de Sud și unele părți ale Asiei, cassava e a treia cea mai importantă sursă de calorii în aceste regiuni după porumb și orez. Potrivit Băncii Mondiale, hrănește peste 600 de milioane de oameni de pe glob în fiecare zi. Numit și yucca, este o rădăcină de legumă care e delicioasă coaptă, prăjită sau fiartă. De asemenea se face făină din aceasta. Dar poate să fie otrăvitoare, dacă nu este preparată. Cassava conține cianurp și de aceea trebuie preparată cu atenție. Prepararea implică fermentarea, cojirea, uscarea și gătirea pentru detoxifierea tuberculilor. Consumarea crudă a acestei rădăcini poate duce la îngurgitarea de cianură și metabolizarea sa, afectând hormonii tiroidieni și celulele nervoase din creier. Toxinele din cassava crudă pot duce chiar la paralizie ireversibilă. O tânără din București a ajuns la spital pentru că a mâncat cassava, în ianuarie 2016.

Stați departe de fructul stea

Fructul e originar din Asia și poartă acest nume de la forma sa. Fructul stea conține toxine care prezintă riscuri asupra rinichilor. E  folosit ca remediu pentru unele neplăceri, dar, dacă e consumată de cineva care e bolnav de rinichi, poate fi fatal. Fructul stea conține toxine care afectează creierul și poate cauza tulburări neurologice, spune Fundașia Națională pentru Rinichi din SUA. Simptomele intoxicării cu fructul stea includ sughițuri, confuzie și convulsii.

Cartofii pot devin otrăvitori

Cartoful poate deveni otrăvitor când este încolțit sau când devine verde. Simptomele otrăvirii cu solanină din cartofi sunt: vomă, dureri de stomac, halucinații sau chiar paralizie.

Fasolea roșie


Multe specii de fasole conțin toxina fitohemaglutin, dar concentrații mai mari are fasolea roșie. Nivelele de toxine se reduc semnificativ la fierbere. Consumul de fasole roșie crudă poate duce la vomă, amețeli și diaree. Dar intoxicarea nu e așa gravă precum în cazul cassavei și a fructului stea. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets