sâmbătă, 24 martie 2018
Trucuri de bucătărie de la o celebră autoare în materie, Sanda Marin
* Pentru a nu se întări, ficatul nu trebuie
sărat înainte de a fi fript.
* Pentru a înlesni frăgezirea unei cărni
tari,
fie de vită, fie de pasăre, se poate adăuga, la fiert sau la prăjit,
puţin bicarbonat, în proporţie de o linguriţă la 5 l lichid sau la sosul din
cratiţă, la 1 kg de carne.
* Înainte de a fi bătută, frişca se ţine
două ore la gheaţă. Se bate pe gheaţă până se face spumă, dar nu mai mult,
pentru a nu se face unt.
* Nucile întrebuinţate la torturi sau
prăjituri capătă un gust plăcut de alune când sunt prăjite puţin în cuptor,
înainte de a fi folosite.
* Orice mâncare cu sos este mai gustoasă
dacă se ţine o jumătate de oră la cuptor înainte de a fi servită
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu