Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 31 ianuarie 2018

Iată cântecul care va reprezenta Franţa anul acesta la Eurovision!

Duetul Madame Monsieur a câştigat selecţia pentru Erovision din partea Franţei. Cântecul lor, “Mercy”, se va bate cu reprezentantul nostru, dacă vom trece de semifinală, la 12 mai, în Lisabona, la festivalul Eurovision al cântecului european. Cântecul Mercy e inspirat

joi, 25 ianuarie 2018

Adio, inestimabil diamant!

 Astăzi este una din cele mai triste zile! S-a ridicat la cer profesor doctor Neagu Djuvara, laureat al Academiei franceze, un român unic, aristocrat, scriitor, istoric, diplomat, profesor universitar de prestigiu, o enciclopedie vie, care strălucea și încă strălucește ca un inestimabil diamant, fără de seamăn, din toate numeroasele sale fețe. Pentru mine, a fost și rămâne omul cel mai important, esențial, un titan, care a acceptat să-mi prefațeze două cărți, deși eram o insignifiantă scriitoare la început de drum. De la înălțimea educației sale alese, cu patru licențe, la Sorbona, faimosul literat cu totul de excepție a avut noblețea și demnitatea să recunoască hărnicia mea ”de furnică”, deși eram o ilustră necunoscută, a nimănui.
Nu găsesc cuvinte mai reușite, mai înălțătoare, mai frumoase ca să-i mulțumesc pentru ce a făcut pentru cariera mea. Mi-a pus aripi, în cele mai hotărâtoare momente ale vieții, mi-a dat avânt și confirmare și, nu în cele din urmă, girul său colosal mi-a adus vânzări și tiraje însemnate ale cărților. Întâlnirea pe care am avut-o cu dânsul, în 2001, mi-a marcat întreaga existență. Ar fi putut să însemne la fel de mult și pentru țară, pe care a iubit-o cu toată ființa sa, dacă s-ar fi găsit oameni cu putere să i-o ceară. Din păcate, a fost mult prea mare pentru a fi apreciat la justa valoare și a i se atribui demnități după merit. Întodeauna, copăceii mărunți se distanțează cât pot de arborii falnici, ca să nu-i umbrească. În loc să se adape de la un izvor nesecat de înțelepciune, îl ocolesc și îl marginalizează. Un erudit care a pus umărul la creearea unei țări, petrecând 23 de ani, în Niger, ar fi putut să-și aducă obolul pentru a ne ridica la alt nivel. Însă nimeni nu l-a solicitat, am irosit o comoară, lăsând-o neexploatată, din 1990 până astăzi. Din păcate, răspunsul la ceea ce ar fi putut cu adevărat să facă, dacă ar fi fost provocat, l-a luat cu dânsul dincolo de realitatea noastră. ”Dacă aș fi fost președintele României, aș fi făcut o mare adunare a studenților, și aș fi decretat că pentru zece sau douăzeci de ani se pune accent, în școală, pe onestitate. Onestitatea, exactitudinea, corectitudinea, toate aceste lucruri au dispărut din mentalitatea tinerilor. La noi, ideea de a fi viclean, de a șmecheri, este considerată nu numai normală, ci și aproape o datorie”, spunea dumnealui cândva. Chiar și așa, adesea ignorat pe nedrept, a știut să se facă auzit, prin discursuri elegante și inteligente, cărți neprețuite, bun simț și distincție, și a câștigat simpatia românilor din plin. A preferat să nu se implice în marasmele politicii, dar a rămas un fin observator, mereu atent, cu remarcabile opinii respectate de elite și nu numai. Nu aș pune accent asupra biografiei.  O poate regăsi oricine pe toate site-urile în aceste momente grele, de plumb. Voi reproduce doar reperele de bază. Născut la 18 august 1916, la București, într-o familie de aristocrați aromâni, Neagu Djuvara s-a confundat cu peste un secol de istorie zbuciumată, dar a ieșit întotdeauna învingător. ”M-a iubit Cel de Sus”, spunea și, într-adevăr, a sfințit locul oriunde și-a insinuat prezența. Și-a făcut studiile la Paris, a fost pe front, în Basarabia și Transnistria, a intrat prin concurs la Ministerul de Externe în 1943 și numit secretar de legație la Stockholm. Astfel a decis Dumnezeu să-l scape de urgia comunsimului. Începând din 1961 a jucat un rol fundamental în Niger. În 1972, a obținut doctoratul la Sorbona. A fost căsătorit cu France, o franțuzoaică, și are o fiică și nepoate. (ARINA AVRAM)

miercuri, 24 ianuarie 2018

8 alimente care se pot mânca până la saturație, fără să vă îngrășați nici măcar un gram

Ca să nu vă chinuiți mereu să măsurați cantitatea de hrană ca să nu ne îngrășăm, putem opta pentru următoarele alimente. Nu ne vor îngășa, oricât de mult am mânca din acestea.

1. Dovleac- aduce puține calorii și ajută la menținerea și bronzarea pielii.

2.Mărul-fiecare măr are circa 50 de calorii.

marți, 23 ianuarie 2018

O întâlnire cu una dintre cele mai mari poete! Nu o ratați, fiindcă veți regreta!

Duminică 4 februarie 2018,
de la ora 11.00,
la
Sala Atelier,
în cadrul programului
CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL


Poeta
Ileana Mălăncioiu

prezintă conferinţa cu tema
Exerciții de supraviețuire
Una dintre cele mai cunoscute voci ale poeziei contemporane,  Ileana Mălăncioiu  va fi din nou prezentă în cadrul seriei de  Conferințe ale Teatrului Național, într-o discuție cu publicul despre poezie și viață. Actori ai TNB vor recita din opera poetei, o operă bine timbrată şi egală cu sine în evoluţia ei de la primul la ultimul volum.

luni, 22 ianuarie 2018

Două spectacole de excepție la Teatrul Național. Rar aveți ocazia să vedeți astfel de show-uri! Încep la ora 19.00

27 și 28 ianuarie 2018:

Cele mai noi spectacole ale Naționalului din Chișinău, pe scena TNB!

De la comedia romantică la satira contemporană



Turneul Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău, ajuns la cea de-a 5-a ediţie, continuă şi în acest an. Pentru început, Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău vine cu două din cele mai recente premiere ale teatrului, una dintre acestea, Balamucul vesel va avea 3 premiere consecutive, la Chişinău (20 ianuarie), la Iaşi (24 ianuarie) şi la Bucureşti (28 ianuarie).

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Să învățăm înțelepciunea din proverbe

*Tatăl adună paiele ca aurul, fiul risipește aurul ca paiele.

 

*Amânarea nu-i pierzare.

 

*Cine se scoală de dimineață e ajutat de Dumnezeu.

*100 de tâlhari nu pot despuia un om gol.

 

*Celui care Dumnezeu nu-i dă copii diavolul îi dă nepoți.


(proverbe portugheze)

vineri, 19 ianuarie 2018

Dacă e vineri, vă invităm la muzică

Vinerea, toți suntem obosiți, nu mai avem chef de citit. Așa că, din două în două săptămâni, vă oferim muzică de calitate. astăzi, vă invităm să ascultați muzică clisică de iarnă:


joi, 18 ianuarie 2018

Pregătiți-vă pentru spectacole inegalabile! Nu faceți cumva greșeala să le ratați! Citiți cu atenție mai jos!

27 și 28 ianuarie 2018:

Cele mai noi spectacole ale Naționalului din Chișinău, pe scena TNB!

De la comedia romantică la satira contemporană

Turneul Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău, ajuns la cea de-a 5-a ediţie, continuă şi în acest an. Pentru început, Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău vine cu două din cele mai recente premiere ale teatrului, una dintre acestea, Balamucul vesel va avea 3 premiere consecutive, la Chişinău (20 ianuarie), la Iaşi (24 ianuarie) şi la Bucureşti (28 ianuarie).
Primul spectacol pe care-l puteţi vedea la Teatrul Naţional din Bucureşti, pe 27 ianuarie 2018, de la ora 19.30, la Sala Studio, este  STEAUA FĂRĂ NUME deMihail Sebastian, regia Alexandru Cozub, scenografia Iurie Matei.

marți, 16 ianuarie 2018

Ficatul dvs are nevoie de o detoxifiere? Care sunt semnele?

De la ceaţa în creier la balonare! Acestea sunt semnele că ficatul are nevoie de o pauză, potrivit nutriţionistei Fiona Tuck! După excesele de sărbători, în ianuarie, e necesară o cură de detoxifiere. Schimbarea dietei şi a modului de viaţă duce la o curăţare naturală a corpului.
În caz că vă confruntaţi cu simptome cum ar fi oboseală, poftă de zahăr, greaţă şi dureri de cap,

luni, 15 ianuarie 2018

O întâlnire extraordinară la Teatrul Național din București! De neratat!

Duminică 21 ianuarie 2018, de la ora 11.00,
la
Sala Studio,

în cadrul programului
CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL


filosoful și eseistul
MIHAI ȘORA


prezintă :
101. Dialog cu Mihai Șora
Despre conferinţă

Prima conferință din noul an de la TNB va fi susținută de filosoful și eseistul Mihai Șora, pe 21 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Studio.

vineri, 12 ianuarie 2018

Dezvăluirile incendiare ale singurei soții a lui Alain Delon

Unica femeie pe care Alain Delon a luat-o de soție cu acte a făcut recent mărturisiri pentru revista ”Paris Match”, privitoare la relația cu marele actor francez. La 82 de ani, Delon a spus în același număr al revistei care îi este destinat că ”va părăsi această lume fără regrete” și că ”urăște această epocă”. Mai mulți apropiați ai săi și singura soție, Nathalie, astăzi în vârstă de 76 de ani, au răspuns de asemenea la întrebările redactorilor. Ea a povestit

joi, 11 ianuarie 2018

S-a inventat sprayul care lecuiește dependenții de jocuri de noroc

Un ”fâs” în nări și dorința de a juca dispare! Cercetătorii finlandezi au anunțat lunea trecută că au lansat un studiu unic pentru măsurarea eficacității unui spray nazal împotriva dependenței de jocurile de noroc.
Sprayul conține naloxon, un tratament de urgență a supradozelor de opiacee care permite acționarea asupra producției de dopamine, unneurotransmițător legat de plăcere, cu rol principal în dependențe.

miercuri, 10 ianuarie 2018

Ce trebuie să facă femeile pentru a părea mai tinere

Un studiu recent realizat de Northwestern University din SUA a ajuns la concluzia că exercițiile faciale pe timp determinat și cu o constanță zilnică pot tonifia mușchii feței și să ne facă să părem mai tinere.
Timpul nu trece degeaba și pe față se observă trecerea anilor mai mult decât orice altă parte a corpului. Pentru combaterea micilor semen ale vârstei de pe față trebuie făcute exerciții

marți, 9 ianuarie 2018

Un spectacol pe care sub nicio formă nu trebuie să-l ratați! O premieră uluitoare!

Orchestra Titanic - în lumina reflectoarelor,
prima premieră a anului 2018 la TNB!



Sâmbătă 13 ianuarie şi duminică 14 ianuarie, ora 20.00, la Sala Pictura vor avea loc, în avanpremieră, primele spectacole cu Orchestra Titanic de Hristo Boicev, în regia lui Felix Alexa şi scenografia Andradei Chiriac, cea dintâi premieră a anului 2018 la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Cu acest spectacol, TNB continuă preocuparea pentru zona balcanică, un spaţiu atât de special şi atât de ofertant dramatic, iar regizorul, fin observator al acestui spaţiu ne invită, într-o companie excepţională - distribuţia care îi dă viaţă scenică, la o poveste aflată la graniţa dintre real şi oniric.
Claudiu Bleonţ, Mihai Constantin, Mihai Călin, Richard Bovnoczki şi Tania Popavă dau întâlnire cu o piesă care s-a bucurat de 30 de montări în toată lumea.

luni, 8 ianuarie 2018

Preluăm un anunț de ajutor pe care l-am primit pe facebook

Te rog.... din suflet, da si tu sfoara în tara dupa grupa AB pozitiv...Daca cineva e dispus sa doneze sânge...pentru o fetita cu aplazie medulara ... Este la spitalul Fundeni (Bucuresti) , sectia de Pediatrie , are 11 ani , se numeste Tudor Alexandra Mihaela si pâna la operatie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Macar da mai departe!!! Nu-i greu!!! DOAMNE AJUTA!! (un simplu forward ajuta o viata de ingeras)
 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets