Turmericul se încadrează în familia zingiber și este unul dintre cele mai utile condimente care există.
Condimentul galben este un ingredient important pentru amestecul de condimente curry. În medicina naturistă indiană, turmericul s-a folosit timp de mii de ani deoarece se considera că are proprietăți fantastice și avantaje pentru sănătate. De aceea, este indicat să consumați câte puțin în fiecare zi,
Dă culoare mâncării
Arată ca o rădăcină și se înrudește cu ghimbirul. Turmericul se folosește printre altele pentru a conferi mâncărilor o culoare galbenă. Ca de exemplu, turmericul este cel care dă culoarea galbenă a curry-ului. Turmericul se folosește și în muștar.
Perfect pentru sănătate
În India, turmericul este considerat un condiment sănătos. Acesta mai este numit și condimentul de aur al Indiei.
Așa se prepară pulberea galbenă
Pentru a obține pulberea galbenă se fierbe, ține la uscat și macină rădăcina.
Trebuie păstrat într-un loc uscat
Turmericul trebuie să fie păstrat neapărat într-un loc întunecos, răcoros și uscat. Dacă nu, atât gustul cât și aspectul vor lăsa de dorit.
Dă gust mâncărilor
Există mai multe rețete bune care presupun folosirea turmericului. Se poate folosi printre altele la orez, supe, smoothie-uri, înghețate și dressing-uri.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu