În continuare vă prezentăm 5 motive ca să mâncați sâmburele de Avocado.
Faptul că Avocado este atât bun cât și sănătos este știut de către cei mai mulți, dar știați că și sâmburele tare aduce cel puțin la fel de multe beneficii? Există un șir lung de avantaje aduse de consumul sâmburelui de Avocado.
Așadar, data viitoare când săpați cu lingurița în aurul verde de Avocado să nu uitați să cruțați diamantul neșlefuit din mijloc. Desigur că nu trebuie să mâncați sâmburele cu totul, Puteți de pildă să așezați sâmburele într-o o pungă de plastic curată și să îl spargeți cu un ciocan. După aceea, puteți amesteca bucățile obținute până se formează un fel de pudră pe care o puteți folosi la sosuri, smoothie-uri, mâncăruri sau iaurturi.
Acestea sunt cele 5 motive ca să nu aruncați niciodată sâmburele de Avocado:
Întărește sistemul imunitar
Sâmburele vă poate întări sistemul imunitar astfel încât să vă puteți feri mai bine de răceli. De asemenea, vă ajută să combateți bolile.
Are efect anticancerigen
Sâmburele conține flavonoizi, care sunt niște antioxidanți puternici sare împiedică dezvoltarea cancerului, potrivit unui studiu realizat de către revista Pharmaceutical Biology din 2013. Printre altele s-a ajuns la concluzia că sâmburele de avocado poate distruge celulele leucemice.
Încetinește procesul de îmbătrânire
Antioxidanții ajută pielea să se păstreze moale și fermă și facilitează regenerarea colagenului și împiedică apariția ridurilor.
Bun la digestie
Sâmburele de Avocado previne bolile produse de viruși și bacterii și poate combate diarea, infecțiile și constipația.
Vă păstrează o inimă sănătoasă
Sâmburele este plin de furaje grosiere care ajută la păstrarea unui nivel scăzut al colesterolului, fiind benefic pentru inimă. De asemenea, antioxidanții conținuți combat atât infarctul cât și atacul cerebral.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu