E sezonul pepenilor. Sunt atât de
buni şi atât de importanţi pentru sănătate. Cei galbeni ajută în primul rând la
reglarea bunei funcţionări a tiroidei. Cei verzi ne răcoresc şi curăţă organismul de toxine.
Dar ştim să îi alegem pe cei mai
gustoşi ?
Bazaţi-vă pe nas
Pepenii buni miros frumos. Cu cât
parfumul este mai intens, cu atât există posibilitatea să vă delectaţi cu un
fruct delicios. La speciile care nu sunt parfumate sunt necesare alte criterii.
Palparea nu spune mare lucru
Verificaţi ca raportul dintre
mărime şi greutate e adecvat. Un pepene bun e mai moale la codiţă.
Atenţie la preţ
Calitatea se plăteşte ! Dacă e prea nieftinh, nu e bun. Cei care
sunt proaspeţi şi de calitate sunt mai scumpi.
O muzică pentru ureche
Tehnica funcţionaeză la pepenii
verzi. Dacăn loviţi fructul, trebuie să se audă un zgomot surd (înfundat). E nevoie de un bun auz pentru acest test.
La pepenii verzi, important este să aibă codiţa uscată pentru a fi copt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu