luni, 20 iulie 2015
Adevărul despre carbohidrați
Mulți dintre cei care țin la aspectul
fizic renunță la carbohidrați, deoarece se tem că garniturile de îngrașă. Fără
mirare că mulți nutriționiști recomandă să renunțăm la alimente precum tăițeii.
Dar oare ne îngrașă cu adevărat carbohidrații? Sabine Partheymüller de la
centrul de
informate a consumatorilor din Baden-Württemberg vorbește despre
aberațiile frecvente care sunt spuse despre carbohidrați.
Multe diete moderne se bazează pe
principiul să fie sărace în carbohidrați. Pe termen scurt funcționează
într-adevăr, însă să spui că cerealele și cartofii de îngrașă este o percepție
eronată. Sabine spune că pe de altă parte, caloriile din carbohidrați precum
zahărul ne pot îngrășa într-adevăr. Produsele din cereale integrale pe de altă
parte conțin fibre și sunt mai consistente, spune experta. Acestea ar fi de
ajutor chiar la slîbit, însă o condiție necesară este mișcarea suficientă.
Mulți nu știu că alimentele care conțin
carbohidrați sunt indispensabile pentru o alimentare sănătoasă. Cerealele,
cartofii și legumele nu numai că conțin vitamine și minerale importante, precum
și fibre care asigură un intestin sănătos și previn multe boli digestive. Nu
are sens să ne reducem consumul de carbohidrați, spune Partheymüller.
Separarea
carbohidraților de albuș nu este necesară
Unii nutriționiști recomandă să consumăm
separat alimentele care conțin carbohidrați și albuș. Recomandarea se bazează
pe teoria potrivit căreia digerarea albușului și carbohidraților se împiedică
reciproc. Partheymüller spune, însă, că nu există o dovadă științifică. Mai
mult decât atât, multe alimente care conțin carbohidrați precum cerealele,
cartofii sau legumele mai conțin și cantități considerabile de albuș astfel
încât nu este posibilă o separare completă.
Câți carbohidrați sunt buni pentru noi?
Un subiect de dezbatere printre cei care
au grijă de aspectul lor fizic este cât de mare trebuie să fie cantitatea de
carbohidrați consumată. Societatea germană pentru alimentație recomandă să
consumăm alimentele vegetale din cerale, legume și fructe care conțin o
cantitate mare de fibre.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu