Colesterolul este o substanţă
ale cărei nivele se ridică din două motive: endogen (factori genmetici) şi exogen
(din cauza unor alimente de origine animal, carne, produse lactate…)
O
alimentaţie bogată în
produse animale produce creşterea colesterolului care
duce la riscuri de boli cardiovasculare. Iată alimentele pe care trebuie să le includem
în dietă pentru a reduce nivelele de colesterol:
Ulei de măsline extravirgin
Peşte albastru-bogat în acizi
graşi omega 3
Legume-bogate în sponine reduc
concentraţiile de colesterol din sânge
Ovăz-bogat în fibre, lecitină,
contribuie la menţinerea nivelelor de colesterol la valori normale
Pomelo- ajută la metabolizarea
grăsimilor şi diminuarea nivelului de colesterol şi trigliceride
Alimente bogate în fibre
Soia-conţine isoflavone, care reduc
nivelul de colesterol
Frute uscate-în special nucile, sunt
bogate în omega 6 care ajută reducerea nivelelor de cholesterol şi
trigliceridele
Ceaiul verde- ajută la reducerea colesterolului rău şi creşterea celui bun
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu