miercuri, 8 aprilie 2015
Sunt ouăle vopsite periculoase?
Coloranții din
unele vopsele de ouă sunt folosiți și la alte alimente precum înghețata și în
general nu reprezintă un pericol la adresa sănătății organismului.
Pericoloase sunt
desigur așa numitele substanțe numite azocoloranți (E-urile 102, 104, 110,
122,
124, 129), care sunt prezente în unele vopsele de ouă. Acestea sunt cancerigene și pot conduce la un deficit de atenție și
la tulburări de hiperactivitate la copii și la persoanele sensibile pot
declanșa reacții alergice.
Producătorii
trebuie să pună un avertisment pe alimentele care conțin aceste substanțe, de tipul “Poate afecta activitatea și atenția copiilor”
Pentru a nu risca deloc este indicat să
folosiți vopsele de ouă naturale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu