Reţeta de bază
• Pentru 20 de clătiteAmestecaţi 250 de grame
de făină cu o jumătate de linguriţă de sare şi 2 linguri de zahăr. Faceţi o gropiţă în care puneţi 3 ouă. Turnaţi puţin câte puţin 1/2 l de lapte înainte de a încorpora şi 2 linguri de ulei (sau de unt topit).
Secrete despre ingrediente
•Zahărul : este facultativ. Se poate pune şi după coacere. Aveţi grijă, când îl puneţi în compoziţie înainte, se face vinovat de lipiri şi arsuri.
• Uleiul de calitate sau untul sunt de mare importanţă pentru reuşită.
• Laptele dă clătite moi. Dacă îl înlocuiţi cu apa, vor fi mai subţiri
• Pentru a le parfuma, se pot folosi esenţă de vanilie sau portocale, scorţişoară, dar şi rom, coniac. Nu adăugaţi alcool decât după o perioadă de odihnă, fiindcă, altfel, alcoolul fiind volatil, compoziţia poate să-şi piardă din aromă.
Alte trucuri :
•Compoziţia trebuie să fie de consistenţa unei smântâni mai dense. Mai întîi se recomandă omogenizarea compoziţiei cu jumătate din lichid, după care lichidul trebuie adăugat puţin câte puţin ca să nu apară cocoloaşe
• Prima clătită e adesea ratată, fiindcă tigaia nu e destul de caldă. Apoi, după vreo zece, tind să se prindă, fiindcă e prea fierbinte. Nu uitaţi să ungeţi cu ulei tigaia după 4-5 clătite
• Trebuie să aşteptaţi ca marginile să se ridice. Acesta este semnul că o clătită e coaptă. Mişcaţi tigaia până clătita se dezlipeşte şi alunecă uşor din tigaie şi o întoarcem.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu